Keskerakond pole Ovsjannikovi enda ridadest endiselt välja heitnud

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fjodor Ovsjannikov
Fjodor Ovsjannikov Foto: Ilja Smirnov

Keskerakonna kriis lahvatas Narvas 2018. aasta augustis, kui erakonna esimees Jüri Ratas palus korruptsioonis kahtlustatavatel parteikaaslastel volikogu liikme staatus peatada ja taanduda juhtivatelt kohtadelt ka linnaasutustest. Selle peale astusid Narva volikogu tsentristid ust paugutades erakonnast välja. Kuid mitte Fjodor Ovsjannikov.

Järgnenud kuudel rõhutas Ratas korduvalt, et jääb oma seisukohale kindlaks. Näiteks telekanalile ETV+ aastavahetuse eel antud intervjuus ütles peaminister nõnda: "Keskerakonna viimasel kongressil Pärnus otsustasime, et kõik kriminaalkorras süüdi mõistetud erakonnaliikmed heidetakse automaatselt erakonnast välja."

"Keskerakonnas ei ole korruptsioonile kohta. Me ei talu korruptsiooni mis tahes tasandil. See on ühene ja selge. Minu arvates pole seda reeglit rikkunutel avalikus sektoris kohta. Ning kriminaalkorras süüdi mõistetud inimestel pole kohta Keskerakonnas," kinnitas ta.

Ent isegi pärast väljakuulutatud ridade puhastust ei heitnud Keskerakond enda seast välja Narva linnavolikogu kogenud saadikut ja ettevõtjat Fjodor Ovsjannikovi. 2006. aastast Keskerakonda kuuluv Ovsjannikov mõisteti süüdi korruptsioonikuritegudes, ent seadus lubas tal taas kandideerida ning 2017. aastal hääletas Ovsjannikovi poolt 256 narvalast, tagades talle uue usaldusmandaadi.

Keskerakonna Narva piirkonna esimees Yana Toom tunnistas eile Põhjarannikule seda möödalaskmist. "Me ei ole Fjodor Ovsjannikovi personaalküsimust arutanud, kuid ma lülitan selle juhatuse lähima istungi päevakorda."

"Mina isiklikult ei näinud valimisnimekirjas kohta ei Ovsjannikovile ega ka Moissejevile [endine tsentrist ja Narva hall kardinal, ärimees Aleksandr Moissejev, kes mõisteti süüdi pistise andmise eest, küll kandideeris, kuid Narva linnavolikogusse ei pääsenud − I.S.], kuid tol hetkel oli meie piirkonnal teine juhatus, kes hääletas niimoodi. Mina arvan, et säärane taust ei ole saadikumandaadiga kuigi sobiv," ütles Toom.

Erakondadesse kuuluvate kurjategijate teema tõstatas ka ajaleht Postimees, kirjutades, et 2018. aasta oktoobris kuulutas Keskerakond uhkusega, kuidas edaspidi visatakse kriminaalkorras karistatud liikmed erakonnast välja, ent vaid mõni kuu hiljem on peaministri parteiga liitunud ülekaalukalt kõige rohkem kurjategijaid. Ajaleht tõi ühtlasi välja terve hulga eri erakondadesse kuuluvate süüdimõistetute nimesid. Kuid isegi nende taustal paistab Fjodor Ovsjannikov silma selle poolest, et ehkki ta mõisteti süüdi võimul olles sooritatud korruptsioonitegudes, kuulub ta endiselt mitte ainult erakonda, vaid ka linnavolikogusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles