Eesti inimesed tahaksid kõige enam töötada Eesti Energias

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia üks suuremaid üksusi Ida-Virumaal on Estonia kaevandus.
Eesti Energia üks suuremaid üksusi Ida-Virumaal on Estonia kaevandus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaal tuhandetele inimestele tööd andev Eesti Energia osutus ka 2019. aasta Eesti ihaldusväärseimaks ettevõtteks, ilmnes personalifirma CVKeskus.ee iga-aastasest uuringust.
 

Hinnatuima tööandja tiitli järjekordselt pälvinud Eesti Energiale järgnesid Swedbank ja Telia Eesti AS.

CVKeskus.ee on uuringut korraldanud kaheksa aastat ning vaid aastal 2014. aastal suutis Eesti Energia eest võidu haarata Skype Technologies.

"Teeme Eesti Energias tööd, mis on oluline kogu Eesti jaoks," ütles uuringu tulemusi kommenteerides Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ja lisas, et nad soovivad pakkuda oma klientidele kasulikke ja mugavaid energialahendusi ning toota ka ise energiat aina keskkonnasäästlikumalt.

Eesti Energia suurenergeetika ettevõtted - peamiselt kaevandused, elektrijaamad, õlitehased ja remondi- ja hooldusfirmad, annavad Ida Virumaal tööd kokku 3900 inimesele. Eelmisel nädalal andis Eesti Energia teada, et kaotab Ida-Virumaal seoses vanade energiaplokkide sulgemisega 150 töökohta.

Statistikaameti andmetel on  valdkondade arvestuses energeetikas ja mäetööstuses Eesti ühed kõrgemad palgad, mis jäävad alla vaid infotehnoloogiale ja pangandusele. Mullu kolmandas kvartalis oli energeetikas keskmine brutopalk 1719 ja mäetööstuses 1594 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles