Jõhvis näeb etendust Maria Callase elust

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Palmiste Maria Callase osas.
Merle Palmiste Maria Callase osas. Foto: Maret Kommer

4. veebruaril kell 19 näeb Jõhvi kontserdimajas Terrence McNally näidendit "Maria Callase meistriklass", mille on Komöödiateatris  lavastanud Andrus Vaarik.

"Maria Callase meistriklassi" on kirjutanud tuntud USA dramaturg Terrence McNally (sünd. 1938), kes pälvis selle eest prestiižika Tony auhinna. Näidend räägib loo laulutunnist noortele talentidele, kellele primadonna oma kogemusi jagab. Saame teada, kuidas ta ise ajakirjandusepoolse ränga kriitika ja rivaalide kadetsemise kiuste tippu jõudis. Sekka kujutatakse ka pikantseid seiku lauljatari kooselust miljonäri Aristoteles Onassisega.

Lavastuse peaosas särab Merle Palmiste, kes muidu on Eesti draamateatri näitleja, ülejäänud osatäitjad on Maris Liloson, Arete Kerge, Reigo Tamm (RO Estonia) või Oliver Kuusik, Peeter Kaljumäe, Hannes Villemson.

"Merle Palmiste "Maria Callase meistriklass" muudab teie maailma rikkamaks ja kaunimaks. Te avastate, et ooper ei ole vaid väheste valitute nauding, millest teid on ilma jäetud. Et inimhääl, kauneim heli maailmas, suudab liigutada, lohutada, rõõmustada ja vaimustada igaüht meist," ütleb näidendi lavastanud Andrus Vaarik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles