Jõhvis selgusid Eesti paremad noored juuksurid

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Tumedates jõududes" ei näe noored juuksurid mitte hirmu ja depressiivsust, vaid erisuguseid tundeid.
"Tumedates jõududes" ei näe noored juuksurid mitte hirmu ja depressiivsust, vaid erisuguseid tundeid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Reedel, 25. jaanuaril toimus Jõhvi gümnaasiumis koolidevaheline juuksurite kutsevõistlus "Noor juuksur 2019", millest võtsid osa Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse, Tallinna tööstushariduskeskuse, Tartu kutsehariduskeskuse, Pärnu kutsehariduskeskuse ja Kuressaare ametikooli juuksuri eriala õpilased. Žüriid juhtis stilist Ženja Fokin.

Juuksurite kutsevõistlusest on praeguseks saanud Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse (IVKHK) iga-aastane traditsioon. Tänavu esimest korda toimus suurem osa konkursist väljaspool IVKHK Jõhvi õppekohta − Jõhvi gümnaasiumis − ning seekord võistlesid noored juuksurid kahes kategoorias: "Tumedad jõud" ja "Noorte revolutsioon".

Konkursi tulemused

"Tumedad jõud":

1. koht Olga Tšerenko (Ida-Virumaa kutsehariduskeskus),

2. koht Kätlin Nestra (Tallinna tööstushariduskeskus),

3. koht Heliise Tornik (Pärnu kutsehariduskeskus).

"Noorte revolutsioon":

1. koht Kaarin Keps ja Sigrid Heinmets (Tallinna tööstushariduskeskus),

2. koht Jelena Neitsov ja Yana Pochienkova (Ida-Virumaa kutsehariduskeskus),

3. koht Kristjan Moorats ja Eleri Kirikal (Kuressaare ametikool).

"Tahame näidata ja tõestada, et glamuur ei ela mitte üksnes pealinnas, vaid ka Ida-Virumaal − ja mitte ainult Narvas, vaid ka võrdlemisi väikeses linnas Jõhvis," sõnas konkursi korraldusmeeskonda kuulunud stilist Ženja Fokin.

Tema sõnul ei pea võistlusel valmivad soengud sugugi alati praktilised olema. "Otsustasime seekord rohkem fantaasiat üles näidata. Kuid samas tahame konkursitöödes näha ka uusi, heal tasemel teostatud ideid." 

Žürii jäi rahule

Peale Fokini kuulusid žüriisse selgeltnägija Ilona Kaldre ning rahvusvahelisel tasemel juuksurid Jekaterina Mosendz, IVKHK vilistlane Jana Kärberg ja paljudel juuskurikonkurssidel osalenud Diana Saar.

"On tore, et konkursile on kogunenud nii palju loomingulisi noori," rääkis Ilona Kaldre. "Olen korduvalt sääraste konkursside žüriides osalenud. Jõhvis olen teist korda ning võin kinnitada, et selle konkursi tase on igas mõttes kasvanud. Ehkki minule on tegemist eelkõige kauni peoga, oli meeldiv näha, kui tõsiselt olid osalejad neile antud ülesandele lähenenud. Meie oma nooruses sättisime juukseid suhkruveega ja eksperimenteerisime muu hulgas ka briljantrohelisega, tänapäeva noortel aga on tunduvalt rohkem võimalusi ning mul on hea meel, et nad ei pelga neid kasutada ja oma ideid ellu viia."

"Jõhvi konkursi tase on niivõrd kõrge, et mõned tööd võiks kas või hommepäev rahvusvahelisele konkursile saata," rõhutas rahvusvahelise klassi stilist, mitmekordne juuksurite võistluste meister, juuksurite sõltumatu konkursi "Kuldne pääsuke" korraldaja Jekaterina Mosendz. "Tehnikast ma praegu ei räägi, kuid noorte meistrite fantaasia on kahtlemata suurepärane. Kaks korda aastas kutsutakse mind Peterburi maineka rahvusvahelise konkursi "Neeva kaldad" žüriisse ning ehkki selle konkursi mastaape on Jõhvi omaga võrrelda raske, võib saavutusi võrrelda küll: suurepärased tööd! Muide, "Neeva kallastel" tuuakse Eestist pärit osavõtjaid alati esile..."

Noored teevad revolutsiooni

Kategoorias "Tumedad jõud" saavutas esikoha Olga Tšerenko Ida-Virumaa kutsehariduskeskusest, teiseks tuli Kätlin Nestra Tallinna tööstushariduskeskusest ning kolmandaks Heliise Tornik Pärnu kutsehariduskeskusest. Kategoorias "Noorte revolutsioon" said esikoha Kaarin Keps ja Sigrid Heinmets Tallinna tööstushariduskeskusest, teiseks tulid Jelena Neitsov ja Yana Pochienkova Ida-Virumaa kutsehariduskeskusest ning kolmandaks Kristjan Moorats ja Eleri Kirikal Kuressaare ametikoolist.

Tallinlannad Kaarin Keps ja Sigrid Heinmets märkisid, et püüdsid oma töös näidata, et noortel võib esineda erisuguseid tujusid. Ainus meespoole esindaja sel konkursil Kristjan Moorats aga lisas, et noored teevad alati revolutsiooni, muu hulgas ka moes, ning seepärast võib luua mida tahes, põhiline, et tulemusest saaks lõpuks ühtne tervik.

Defilee kestis kaua, kuid ka võistluse lõppedes ei kiirustanud võistlejad ja nende modellid lahkuma, vaid suhtlesid publikuga. Linna külalised aga märkisid, et tuleksid kunagi meelsasti Jõhvi tagasi. Nende soov võibki täituda, sest konkurss alles kogub jõudu ning põnevaid ideid korraldajatel kahtlemata jagub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles