Kiviõli kiirendusvõistlusel tuleb jõuda esimesena mäe otsa

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar aastat tagasi toimunud autode kiirendusvõistlus Kiviõli mäel oli väga populaarne.
Paar aastat tagasi toimunud autode kiirendusvõistlus Kiviõli mäel oli väga populaarne. Foto: Matti Kämärä

Kiviõli seikluskeskuses toimub 9. veebruaril autode ja mootorkelkude mäkketõusu kiirendusvõistlus UpHill Snow Drag, kus 100 meetrisel distantsil sõidavad mäkke 40 sõiduautot ja 20 mootorkelku.

Eelmine sarnane võistlus peeti Kiviõlis paar aastat tagasi ja oli pealtvaatajate seas väga menukas. Samamoodi on võistlus populaarne sõitjate seas: kui mõni soovija mootorkelguga veel pääseb võistlustele, siis autode stardinimekiri on juba täis. 

Sellel aastal hakkavad sajameetrist rada määda mäge vallutama kõik tänavalegaalsed sõiduautod, tühimassiga kuni 2 tonni ja registris olevad mootorkelgud. Piikrehvid ja -lindid on keelatud. 

“Just see, et suusanõlvadel autodega mäest üles kiirendatakse, teeb sellest hullumeelse ettevõtmise”, sõnas peakorraldaja Roland Kivitare, kelle sõnul on Kiviõli seikluskeskus sellise võistluse toimumiseks ideaalne koht. 

Võistlus lumelaua- ja suusahuvilisi ei sega ja mägi on avatud nagu tavaliselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles