NÄDALA KUJU − Jüri Ratas (1)

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas läheb Ida-Virumaa ajalukku. Paraku antikangelasena, sest tema juhitav valitsus ja tema parteikaaslasest haridusminister Mailis Reps on otsustanud Kohtla-Järvel lõpu teha eestikeelsele gümnaasiumile, mis on püsinud ka kõige pimedamal nõukogude ajal eestluse hoidjana.

Nüüd pole seda Ratase arvates tarvis, sest temal ja tema erakonnal on sellest märksa rohkem vaja Ida-Virumaal elavate venelaste hääli. Aga ilmselt ei tule neidki soovitud hulgal, sest ka paljudele vene valijatele on eestikeelse gümnaasiumi olemasolu tähtis ning Kohtla-Järvel haridusministeeriumi tekitatud gümnaasiumiprobleemi saanuks lahendada hoopis mõistlikumal viisil. 

Arusaamatu, et selles olukorras on suu vett täis ka nendel kohalikel keskerakondlastel, kes muidu püüavad igal võimalusel näidata, kuivõrd eestimeelsed nad on. Näiteks Eevi Paasmäel ja Eve Eastil on võimalik anda avalikult Jüri Ratasele selge signaal, et kui eesti gümnaasium Kohtla-Järvelt kaob, siis astuvad nad Keskerakonnast välja ja loobuvad kandideerimisest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles