Ida-Virumaa Aasta tegijaks said Madis Olt ja Janek Maar

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Maar ja Madis Olt Kiviõli kogupere elamuskeskuse avamisel mullu suvel.
Janek Maar ja Madis Olt Kiviõli kogupere elamuskeskuse avamisel mullu suvel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pühapäeval kuulutati Ida-Virumaa Aasta tegijaks 2018 Kiviõli seikluskeskuse rajajad Madis Olt ja Janek Maar.

Ida-Virumaa Aasta tegija auhinna võttis Eesti Vabariigi sünnipäeval Narvas vastu Madis Olt.
Ida-Virumaa Aasta tegija auhinna võttis Eesti Vabariigi sünnipäeval Narvas vastu Madis Olt. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aasta tegijaid tunnustati keskuse loomise eest, mis on rikastanud siinset elukeskkonda, toonud maakonda külalisi ja loonud positiivset mainet. Mullu juunis avasid Kiviõli mäe jalamil 17 aastat seikluskeskust arendanud Olt ja Maar kogupere elamuskeskuse, mis on toonud Ida-Virumaale rohkem uusi turiste ka suvisel ajal. Kiviõli seikluskeskusest on saanud Ida-Virumaa menukas läänevärav.

Pühapäeval Narva linnuse restoranis Rondeel aasta tegija kuju vastu võtnud Madis Olt ütles Põhjarannikule, et elamuspark läks käima üle ootuste hästi. "Selle esimene suvi oli külastajate arvult suurem, kui senine parim talv seitsme aasta jooksul," sõnas ta märkides, et eeloleval suvel on peamine ülesanne viimistleda seda parki ka pisiasjades, et külastajad tunneksid end seal võimalikult hästi.  

Kiviõli seikluspargis on talvel avatud mäesuusatamise ja lumelaua nõlvad ja tõstukid, suvel on avatud nii seikluspark kui kogupere elamuspark. Juba aastaid korraldavad Maar ja Olt Kiviõli mäel ka motofestivali, mida külastavad tuhanded pealtvaatajaid. Festivali ajal toimubka külgkorvidega tsiklite maailmameistrivõistluste etapp.

Ida-Virumaa Aasta tegija nominentideks oli ka Tartu Uus Teater etenduse "Kremli ööbikud" lavastamise eest Narvas, mis tõi maakonda eelmisel suvel paarkümmend tuhat külastajat ja muutis paljude Eesti inimeste hoiakuid maakonna suhtes. Nominendiks oli ka Robert Nagel, kelle eestvedamisel püstitati Iisakusse Vabadusvõitlejate monument.

Auhinna nominendid ja Aasta tegija valis esitatud kandidaatide seast välja žürii, kuhu kuulusid  Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu, Ida-Viru Ettevõtluskeskuse ja ajalehe Põhjarannik esindajad.  Aasta tegija auhinna eesmärgiks on avaldada tunnustust inimesele, organisatsioonile või ettevõttele, kes  on oma tegemistega  silma paistnud ja jätnud Ida-Virumaa elule positiivse jälje. 

Eelmistel aastatel on Ida-Virumaa aasta tegija tiitli pälvinud Viktor Andrejev, Piia Tamm, Viru Keemia Grupp, Erika Kõllo, Priit Kama, MTÜ Purtse Jõe Arenduskeskus, Andrei Katkov, Vladimir Všivtsev, Vladimir Võssotski ning festivali Mägede Hääl korraldusmeeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles