Jüri Ratas: "Lootsime Ida-Virumaal suuremat valimisaktiivust."

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Ida-Virumaa valimisringkonnas küll ülekaaluka võidu saanud, ent võrreldes eelmiste valimistega üle viie tuhande hääle kaotanud Keskerakonna esimees Jüri Ratas lootis selles piirkonnas suuremat valimisaktiivsust. 

Vastates ERRi valimisstuudios saatejuhi Urmas Vaino küsimusele, kas olukord Narva võimuga on jätnud osa hääli Ida-Virumaalt tulemata, vastas peaminister Jüri Ratas: "Ma olen jätkuvalt seda meelt, et tegime Narva puhul õige otsuse. Kas ta jättis hääled tulemata või mitte, eks neid analüüse on vaja teha. Selge on ka see, et need inimesed, kes olid Narva linnavolikogus meie liikmed, ei omanud eelmisel korral väga suurt häälte potentsiaali kohalikel ega riigikogu valimistel. Aga Tallinnas ja Ida-Virumaal on aktiivsus natukene väiksem kui me lootsime".

Keskerakond sai Ida-Virumaal ligi 10 protsenti vähem hääli kui 2015. aastal. "Nii et ikkagi sellesama olukorra tõttu, mis Narvas," küsis Urmas Vaino. "Kas see on Narva? Kogu Ida-Virumaa laiemalt, siin tuleb vaadata jaokskond jaoskonna haaval, mis oli Kohtla-Järvel, Sillamäel, Toilas. See kindlasti ei ole ainult Narva," kommenteeris Ratas. 

Ida-Virumaal tervikuna oli valimisaktiivus riigi madalaim - 48 protsenti. Eriti madal, 41 protsenti, oli see maakonna suurimas linnas Narvas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles