JUHTKIRI: Lubaduste täitmise aeg

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised on selleks korraks läbi ning tulemused selgunud. Nüüd on aeg oodata lubaduste täitmist.
Riigikogu valimised on selleks korraks läbi ning tulemused selgunud. Nüüd on aeg oodata lubaduste täitmist. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Valimisjaoskondade uksed on sulgunud, uus parlament järgmiseks neljaks aastaks valitud. 

Küllap jätkub nende valimiste tulemuste kommenteerimiseks ainest veel mõneks ajaks, ehkki praegu ootab vastust järgmine põletav küsimus: missugune saab olema uus valitsus? Loogiline on, et seda hakkab moodustama valimised ootamatult suure eduga Keskerakonna ees võitnud Reformierakond. Eks see oli mõneti ka valijate hinnang üle kahe aasta valitsenud Keskerakonna, sotside ja Isamaa valitsuse tööle. 

Kui vaadata tulemusi Ida-Virumaa vaatevinklist, siis tegelikult asi väga halb ei paistagi isegi siis, kui paljuski Ida-Virumaa häältele toetuv Keskerakond opositsiooni jääb. Sest kõik erakonnad rääkisid enne valimisi Ida-Virumaale erilise tähelepanu pööramise vajadusest. Ja seekord polnud see enam mingi abstraktne jutt, vaid koosnes väga konkreetsetest lubadustest. 

Nii näiteks rääkis suur osa erakondi kavatsusest suunata keskkonnatasudest laekuvad miljonid sinna, kus see keskkonnakahju tööstuse mõjul tekib. Neljarealise maantee vajaduses Jõhvi ja Tallinna vahel olid peaaegu kõik erakonnad ühel meelel, nagu ka kiirema rongiliikluse küsimuses.

Rääkimata hariduse kvaliteedist Ida-Virumaal. Kohtla-Järve gümnaasiumi ümber tekkinud konflikt tõstis kilbile hariduse küsimused, millega riik ja mõned omavalitsused pole aastaid tegelnud. Nüüd on aru saadud: selleks, et tagada siinse hariduse kvaliteet, tuleb hakata motiveerima häid õpetajaid Ida-Virumaale tulema. Hariduse kvaliteedi teema on Ida-Virumaa jaoks olnud nende valimiste kõige olulisem küsimus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles