Kristina Kallas lahkub Narva kolledži juhi kohalt (1)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Kallas otsustas jätkata poliitikas ning paneb sellega seoses maha Narva kolledži juhi ameti.
Kristina Kallas otsustas jätkata poliitikas ning paneb sellega seoses maha Narva kolledži juhi ameti. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik.

Seni nii Tartu Ülikooli Narva kolledžit kui uut erakonda Eesti 200  juhtinud Kristina Kallas teatas, et on otsustanud poliitikas jätkamise kasuks ning lahkub kolledži juhi kohalt. 

"Head sõbrad! Olen otsustanud, et jään tegutsema poliitikas ja jätkan Eesti 200 juhina. Selle tõttu panen maha Narva kolledži juhi ameti, sest kahte juhi ametit samaaegselt pidada ei ole võimalik. Jään Narva kolledžiga edaspidi seotuks, jätkan tegevust teadlasena ja õppejõuna," teatas Kallas oma Facebooki lehel.

Kallas lisas, et teda saab siiski ka edaspidi palju Narvas näha. "Olen kolledžile toeks kuni uue juhi leidmiseni ja sealt edasi tegelen lõimumise valdkonna teadustööga. Narva kolledžil on olemas kõik eeldused ja potentsiaal muutuda piirkonna mitmekeelse hariduse, IT ja ettevõtluse arenduskeskuseks ja selles suunas on liikumine toimunud viimased kolm aastat."

Eesti 200 ei pääsenud hiljutistel parlamendivalimistel riigikokku, kuid on teatanud, et jätkab tegevust ning osaleb maikuus toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel. 

Jaanuaris ütles Narvat külastanud Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser Põhjarannikule, et Narva kolledžis on lisaks finantsprobleemidele mureks ka see, et juhtimine võiks olla konkreetsem ja kohalolevam. Sellel ajal oli Kristina Kallas palgata puhkusel, et kandideerida erakonna Eesti 200 esimehena riigikokku. "See mõjutab ka Narva kolledži hetkeolukorda," sõnas rektor.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles