Kiviõli saab uuenenud sissesõidu ja Turu tänava

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eelmisel aastal rekonstrueeris maanteeamet Kiviõli sissesõidutee ristmiku, siis nüüd tahab vald renoveerida tee täies ulatuses.
Kui eelmisel aastal rekonstrueeris maanteeamet Kiviõli sissesõidutee ristmiku, siis nüüd tahab vald renoveerida tee täies ulatuses. Foto: Imre Kokk

Lüganuse vald sai riigilt toetust Turu tänava rekonstrueerimiseks, mille ehitamist loodetakse alustada sel aastal, nagu ka Kiviõli Erra-Liiva-poolse sissesõidu rekonstrueerimist. 

Lüganuse vald, kes eelmisel aastal sai toetust Jaama tänava rekonstrueerimiseks, saab tänavu riigilt 100 000 eurot Turu tänava katte vahetamiseks. 

Loodavad teha sellel aastal

Kui mullu sai Lüganuse vald transiitteede rekonstrueerimiseks mõeldud toetust Jaama tänava uuendamiseks, siis sel aastal saadi ettevõtlusega seotud teede parandamiseks 100 000 eurot ning sellega hakatakse korda tegema Turu tänavat ja Raudtee tänava seda osa, mis on seni jäänud remontimata. 

Freesitud asfaldiga kaetud teed tuleb paari aasta jooksul musta katte alla viia.

Andrea Eiche

Kokku on lõik, mis saab alguse Turu tänava Keskpuiestee-poolsest otsast, läheb läbi Kiviõli Keemiatööstuse ja Kiviõli päästekomando eest ning lõpeb Raudtee tänaval vana ülesõidukoha juures, 940 meetrit pikk. Toetusega, millele vald lisab omalt poolt kuni 75 000 eurot, vahetatakse välja tänavakate. 

Ettevalmistustega, mille hulka kuulub peale hangete korraldamise ka projekteerimine, tehakse algust sellel aastal. Kui kõik sujub, loodetakse sel aastal jõuda ka ehituseni. Ka Jaama tänav loodeti ühe aastaga korda saada, kuid seal venis projekteerimine ja kooskõlastuse saamine nii pikalt, et reaalsete ehitustöödeni ei jõutud. Neid alustatakse kohe sel kevadel. "Loodame, et seal lähevad ettevalmistused kiiremini, ka rahastusotsus tuli varem kui eelmisel aastal," oli Lüganuse vallavanem Andrea Eiche optimistlik. 

Lüganuse küsis lisaks Turu tänavale toetust ka Sondas Sepa tänava ning Püssis Kooli tänava uuendamiseks, kuid seda ei saanud. "Nende seisukord on samuti kehv. Eks me siis proovime järgmisel aastal uuesti taotleda, kui selline võimalus peaks avanema," ütles arendusnõunik Anu Needo. 

Sissesõidutee prioriteet

Peale lisatoetustega valmivate teede tahab Lüganuse vald sel aastal kindlasti renoveerida ka Kiviõli Erra-Liiva-poolse sissesõidu. Mullu rekonstrueeris maanteeamet linna sissesõidu ristmiku. Vald tahab teetöödega sealt jätkata ning ehitada sõidutee kõrvale ka kergliiklustee. 

"Järjekorras on Soo tänav, Keskpuiestee ots ja Uus tänav, kuid kas me teetöödega sel aastal sinna jõuame, oleneb sellest, kui palju raha juba planeeritud töödest üle jääb," rääkis Andrea Eiche. Tema sõnul on hädavajalike tööde nimistus veel Vabaduse puiestee lõik, mille katmiseks on kasutatud kehva kvaliteediga asfalti. "Kuna kasutasime teehoolduseks soola, lagunes see lõik ära," selgitas ta. 

Materjali, mis freesitakse üles Turu tänavalt, Kiviõli sissesõiduteelt ning mis on jäänud alles eelmise aasta Püssi Viru tänava ehitusest, veetakse katteks kruusateedele. "Kindlasti peaks arvestama sellega, et freesitud asfaldiga kaetud teed tuleb paari aasta jooksul musta katte alla viia, muidu pole materjali teedele vedamisest tolku," ütles ta. 

Kruusateedest on tööde järjekorras esimesena mõnesajameetrine lõik Soonurme ja Kiviõli vahelisel teel. Tee on suuremas osas musta katte alla viidud, tegemata on üks RMK-le kuulunud lõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles