Kuue riigi mängijatest koosnev Narva Trans esitles tänavust meeskonda

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Transi tänavused uustulnukad on teiste seas nii Eesti koondise väravavavaht Marko Meerits kui  Senegali keskkaitsja Abdoulaye Diallo.
Narva Transi tänavused uustulnukad on teiste seas nii Eesti koondise väravavavaht Marko Meerits kui Senegali keskkaitsja Abdoulaye Diallo. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti jalgpalli meistriliiga kõige staažikam meeskond, tänavu 40. juubelit tähistav Narva Trans, esitles neljapäeva õhtul oma tänavust meeskonda, kuhu kuuluvad kuue riigi mängijaid. 

Tartu ülikooli Narva kolledži fuajees toimunud üritusel ütles klubi eestvedaja Nikolai Burdakov, et meeskond tahab sel aastal pakkuda kolmele suurele Tallinna klubile konkurentsi medaliheitluses ja võidelda ka karikavõidu eest.

Esitlusel näidati arhiivikaadreid 2001. aastal toimunud Eesti karikafinaalist, kus Narva Transil õnnestus alistada Tallinna Florast. See on seni klubi suurim õnnestumine meistriliigas võidetud hõbe- ja pronkmedalite kõrval. Viimasest medalivõidust möödub tänavu aga juba kaheksa aastat. 

Kohalike vutimeeste kõrval on tänavu Narva Transi koosseisus jalgpallureid Leedust, Venemaalt, USAst, Senegalist ja Elevandiluurannikult.  Meeskonna peatreeneriks on sel aastal 35aastane lätlane Dmitrijs Kalašnikovs. 

Kui varasematel aastatel on mujalt Eestist mängijate Narva meelitamine olnud  äärmiselt keeruline ülesanne, siis tänavu  liitusid Transiga mullu Soome kõrgliigas mänginud Eesti koondise väravavaht Marko Meerits, kes tegi tänavu jaanuaris koondise eest nullimängu tugeva Islandi vastu. Viimasena liitus Transiga Tallinna Flora koosseisus kahel korral Eesti meistriks tulnud Joseph Saliste, kes on Eesti koondist esindanud kolmel korral.  

Nii Meerits kui Saliste ütlesid Põhjarannikule, et tulid Narva eelkõige sellepärast, et teha oma karjääris järgmine samm. "Põhieesmärk on saada palju mänguaega ja tõestada, et võin mängida Eesti kolmes tippmeeskonnas või kui tekib võimalus, siis välismaale siirduda," sõnas Saliste lisades, et teda võeti Narva meeskonnas väga hästi vastu. "Vene inimesed on hästi sõbralikud ja meeskond võttis mind kohe omaks, mis on minu jaoks väga oluline. Ma ei oleks uskunud, et saan siin kohe sellise positiivse emotsiooni. Olen siin olnud iga päev väga heas tujus."

Põhimeeskonna kõrval esitleti ka Transi noortevõistkondi ja naiskonda. Et esitlus toimus naistepäeva eelõhtul, siis jagasid noored vutipoisid kõigile kohalolnud naistele tulpe. Ürituse lõpus kõlas Narva muusiku, ajakirjaniku ja spordifänni Jevgeni Rogovi poolt kirjutatud Narva Transi laul. 

Narva Trans peab hooaja avamängu sel laupäeval kell 13, kui võõrustab Fama staadioni kunstmurul FC Kuressaaret. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles