Narva keskerakondlased saadavad juhatusele võimukõnelusi tauniva kirja (2)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keskerakonna Narva piirkond saadab lähipäevil pöördumise erakonna juhatusele, milles taunib võimalikku koalitsiooni EKRE-ga, vahendab ERR.

"Meile see koalitsioon ei meeldi, tagasiside on päris halb. Niigi ei ole meil siin Ida-Virumaal head ajad. Ei ole mõistlik sellisesse koalitsiooni minna," ütles ERR-ile Narva piirkonna juht Yana Toom, kelle sõnul on piirkonna juhatuse sõnum erakonna juhatusele üheselt selge.

Toom ütles, et kiri ei ole veel vormistatud, teksti kirjutamine on veel ees. Kehv tagasiside tähendab Keskerakonna Ida-Viru valijate suhtumist EKRE-sse.

"Me kõik mäletame seda retoorikat, mida on aastaid kasutanud muu hulgas ka venekeelse kogukonna puhul, EKRE. Ja me ei ole näinud mingisugust selget hukkamõistu EKRE liidrite poolt ja seda ilmselt ei tule ka," lausus Toom.

Ta kinnitas, et survet nad peaministrile ja läbirääkijatele kirjaga avaldada ei soovi. Pigem loovad nad tausta läbirääkimisteks raskete teemade üle.

"Kõik need valusad asjad on alles ees. Kodakondsus, haridus, muud sellised asjad, kus võivad tekkida probleemid. Pluss veel see, et ilmselt peale seda, kui kuulutatakse välja valimiste tulemused, teeb president siiski Kaja Kallasele ettepaneku minna läbirääkimistesse. Mis tekitab veel lisapingeid, sest Kaja hakkab otsima partnereid ja kui selleks ajaks meie seltskond on juba väsinud, siis keegi ei tea, kuidas läheb edasi. Mina ise hoian pöialt sellele, et oleks ikka Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioon," rääkis Toom.

Tema sõnul on keskerakondlaste seas hinnanguid läbirääkimistele EKRE-ga seinast seina, kuid lahkhelid on rahvuspõhised.

"Mina kardan, et seinast seina ta jookseb mööda etnilist piiri. Pigem meie eestlased, eriti, kes kandideerivad maa piirkondades ja näevad, kuidas meie valija läheb EKRE taha, nemad tahaksid olla EKRE-ga koalitsioonis. Aga venelased on tagajalgadel," sõnas Toom.

Samas ei usu Yana Toom, et koalitsioon EKRE-ga võiks Keskerakonna lõhestada, sest temasarnaseid vastuvoolu ujujaid erakonnas palju ei ole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles