NÄDALA KUJU − Ingrid Spitz

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Spitz.
Ingrid Spitz. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi raamatukogu juhatajal Ingrid Spitzil oli tegelikult kõige tagasihoidlikum positsioon nende nelja naise seas, kelle vallavanem Martin Repinski kahe viimase nädala jooksul on selge põhjuseta töölt minema kihutanud. Kuid ta on olnud nendest kõige julgem ja südikam, kui leidis endas jõudu öelda "ei" vallavanema ettepanekule ametist lahkuda ning võtta kaasa kuue kuu palk. 

Repinski ise vist ei andnud endale aru, et sa võid vahetada ametnikke ja minema kihutada bürokraate, kuid kui sa ajad oma poliitilised näpud kultuuri või hariduse valdkonda ning hakkad seal nii räpasel moel tegutsema, siis ei leia sa avalikkuse mõistmist. Sest haridus ja kultuur on pühad lehmad, kuhu poliitikamänge üle ei viida. Seda on elu korduvalt tõestanud ning kummaline, et Repinski ise sellest aru pole saanud. 

Ingrid Spitz on praegu tagakiusatava märtri rollis ning Martin Repinski, kelle maine pole Jõhvis niigi kuigi hea olnud, sai endale veelgi negatiivset aurat juurde. Repinskil saab olema raske oma mainet Jõhvis taastada ka järgmisteks valimisteks, isegi kui ta nüüd riigikogusse kaob ja pärast räägib, kui palju ta seal Jõhvi heaks tegi. Aga Ingrid Spitzi mitteametlikus CVs on nüüd kirjas, kuidas ta hapra naisena julges enda eest välja astuda.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles