Sõltuvusprobleemidega noored üle Eesti tervenevad Kohtla-Järvel

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekodus on püütud luua võimalikult kodune miljöö. Osa ravikeskuse meeskonnast elutoas: psühholoog Viktor Korobka, sotsiaaltöötaja Kristiina Danilova, ravikeskuse koordinaator Viktoria Žitkova ja meditsiiniõde Egle Küttis.
Noortekodus on püütud luua võimalikult kodune miljöö. Osa ravikeskuse meeskonnast elutoas: psühholoog Viktor Korobka, sotsiaaltöötaja Kristiina Danilova, ravikeskuse koordinaator Viktoria Žitkova ja meditsiiniõde Egle Küttis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Noori, kes on kimpus sõltuvusainetega, hulguvad ega käi koolis, on Eestis palju rohkem kui äsja uksed avanud Torujõe noortekodus kohti. Seal elavad töötajate sõnul vapramad, kes on teinud otsuse terveneda ja tulnud ravikeskusse vabal tahtel.

Ida-Viru keskhaigla pakub ambulatoorset sõltuvusravi noortele eelmisest sügisest. Märtsikuus lisandus ööpäevaringne ravi − esimesed elanikud kolisid Torujõe noortekodusse eelmisel nädalal.

Kes noortega tegelevad? 

Ravikeskuse meeskonda kuuluvad psühhiaater, vaimse tervise õde, meditsiiniõde, psühholoogid, koordinaator, kliiniline psühholoog, sotsiaaltöötaja, huvijuht ja noorsootöötajad. Kõigil spetsialistidel on pikaajaline töökogemus erivajadustega noorte ja nende peredega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles