Kohtla-Järve kogenud ametnikke välja vahetama ei hakka (2)

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Korb kinnitas, et Kohtla-Järvel pole plaanis Jõhvi eeskujul kogenud ametnikke ja juhte ametist tagandada. Tema kõrval olevad praegune linnapea Ljudmilla Jantšenko ja volikogu esimees Riina Ivanova on Kohtla-Järve juhtimises osalenud üle 15 aasta.
Valeri Korb kinnitas, et Kohtla-Järvel pole plaanis Jõhvi eeskujul kogenud ametnikke ja juhte ametist tagandada. Tema kõrval olevad praegune linnapea Ljudmilla Jantšenko ja volikogu esimees Riina Ivanova on Kohtla-Järve juhtimises osalenud üle 15 aasta. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Keskerakondlik Kohtla-Järve linnavõim ei kavatse oma erakonnakaaslase, Jõhvi vallavanema Martin Repinski eeskujul, asuda välja vahetama kogenud ametnikke ja munitsipaalasutuste juhte. 

Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna esimees ja linnavolikogu liige Valeri Korb hakkas naerma, kui Põhjarannik küsis temalt, kas Kohtla-Järvel ei ole kavas järgida silmapaistva keskerakondlase Jõhvi vallavanema Martin Repinski eeskuju, kes on viimastel nädalatel välja vahetanud  kogenud ametnikke ja vallaasutuste juhte põhjendades seda muutuste vajaduse ja seisukohaga, et inimesed ei peaks üle viie aasta ühes ametis olema. 

Kohtla-Järve linnavalitsuses ja linnasutuste eesotsas on palju inimesi, kes on ametis  olnud 15-20 aastat ja rohkemgi. 

Valeri Korbi sõnul ei ole sellist asja Kohtla-Järvel isegi arutatud. "Seda, mis Jõhvis toimub, tuleb küsida Martin Repinskilt," ütles Korb andes mõista, et ta ei saa päris hästi aru, mida tema erakonnakaaslane naaberomavalitsuses praegu korraldab.  

Valeri Korb kuulus 12 aasta jooksul riigikogu kolme viimasesse koosseisu, kuid jääb järgmisel nädalal kogunevast uuest koosseisust välja. Korbi poolt hääletas viimastel riigikogu valimistel 797 Ida-Virumaa inimest. See oli Ida-Virumaa ringkonnas kolm mandaati saanud Keskerakonna pingereas viies tulemus.

Korbil avaneks võimalus asendusliikmena riigikogusse minna juhul, kui oma kohast riigikogus loobuksid europarlamendi liige Yana Toom, mis on üsna tõenäoline ja ka 973 häält kogunud Martin Repinski, kes on aga öelnud, et läheb praegu riigikogusse. 

Korb ütles, et ei sihi praegu mingeid ametikohti. "Tänasel päeval olen tavaline volikogu liige. Võtan aja maha ja puhkan natuke," sõnas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles