Jõhvis jätkub puhastustöö: koondati spordikeskuse müügijuht

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kama töötas Jõhvi spordikeskuse müügijuhina, kuid tema ametikoht koondati selle nädala algul.
Kaja Kama töötas Jõhvi spordikeskuse müügijuhina, kuid tema ametikoht koondati selle nädala algul. Foto: Peete Lilleväli

Esmaspäeval koondati päevapealt Jõhvi spordikeskuse senise müügijuhi Kaja Kama ametikoht. See on vähem kui kuu aja jooksul juba kuues valla ametnik või allasutuse töötaja, kes praeguse Jõhvi võimuliidu kaadripuhastuskampaania alla sattunud. 

Jõhvi spordikeskuse direktor Jevgeni Fedorenko ütles, et müügijuhi koondamise mõte on keskuse töö ümberkorraldamine. Ta lisas, et senised müügijuhi ülesanded antakse üle teistele töötajatele. "On olemas inimesed, kes on seda tööd teinud," jättis ta siiski konkreetsed nimed nimetamata. 

Kaja Kama palus Põhjaranniku pöördumise peale teisipäeval hiljem talle tagasi helistada, kuid kokkulepitud ajal telefonikõnedele enam ei vastanud.  

Eelmisel aastal sai vallavara spetsialistina töötanud Jevgeni Fedorenko spordikeskuse direktoriks nii, et vallavalitsus määras ta kõigepealt kohusetäitjaks ning hiljem kuulutati ta konkursi võitjaks Toomas Nõmmiste ees, kuigi erinevalt Fedorenkost on Nõmmistel spordialane eriharidus ning spordivaldkonnas juhtimise kogemus. Enne seda lahkus ametist spordikeskuse direktor Helen Mast, kellele pakuti vallavalitsuses äsja loodud spordispetsialisti koht. 

Mullu aasta lõpus loodi spordikeskusesse haldusjuhi koht ja sinna võeti kohusetäitjaks tööle valitseva valimisliidu Jõhvi Meie Kodu liige volikogus Andrei Ojamäe. Kui detsembris oli konkurss sellele kohale, siis võitjaks osutus aastaid ettevõttes N&V töötanud Ojamäe, kelle puhul on näiteks küsimusi tekitanud tema nõrk eesti keele oskus. Teadaolevalt pole Ojamäe 13 aasta jooksul volikogus kunagi eesti keeles sõna võtnud. Fedorenko sõnul pole Ojamäe puhul keeleoskus probleemiks. "Ta ju räägib," kinnitas direktor.  

Jõhvi vallas on vähem kui kuu aja jooksul lisaks Kaja Kamale ameti kaotanud vallasekretär Piia Lipp, sotsiaalteenistuse juht Sirli Tammiste, finantsteenistuse juhi asetäitja Ellu Blok, keskraamatukogu direktor Ingrid Spitz ning sotsiaalmaja direktor Ralf Burk. Vallavanem Martin Repinski on seda selgitanud asjaoluga, et need inimesed on oma ametis liiga kaua töötanud ning vaja on muutusi.  

Eelmisel nädalal kinnitas riigikogusse lahkuv vallavanem Repinski, et Ralf Burk oli viimane töötaja, kellest ta soovis vabaneda ning rohkem kedagi minema saata ei kavatseta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles