NÄDALA KUJU − Martin Repinski

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski läheb Jõhvi ajalukku ühe lühema ametiajaga vallavanemana.
Martin Repinski läheb Jõhvi ajalukku ühe lühema ametiajaga vallavanemana. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Martin Repinskit kui kõige lühema ministrikarjääriga poliitikut teab kogu Eesti. Kogu Eesti jälgis sel kevadel üllatunult sedagi, kuidas Repinski Jõhvi vallavanemana selles omavalitsuses puhastustööd tegi. 

Ei jõudnud veel ühe ametnikuga tema minemasaatmises kokku leppida, kui juba pidi järgmine asju pakkima hakkama. Põhjenduseks väide, et kui inimene on liiga kauaks oma ametisse jäänud, siis ta ei arene. Ei tea, kas just sellel põhjusel, aga Repinski ise leppis lõpuks ka endaga oma lahkumises kokku, siirdudes parlamenti ning minnes Jõhvi ajalukku ühe lühema ametiajaga vallavanemana ja kindlasti ka ühe meeldejäävamana. 

Kuigi paljudele võib Repinski valitsemisaeg tunduda rumaluse, tühikargamise ning populismi tipphetkena Jõhvis, on kindlasti asju, mille vastu võivad tulevikus huvi tunda isegi folkloristid. Talletamist väärt on juba näiteks see tsitaat: "Krediitkaart on vallavanemal samasugune instrument nagu mobiiltelefon, kabinet või ametiauto. Mida aktiivsemalt vallavanem seda kasutab, seda rohkem ta teeb tööd ja me peame rõõmustama selle üle, et selline asi toimub, et ma ei istu ainult kabinetis." Sellega pani Repinski paika ühe tööka vallavanema teovõime mõõdikud, mille peale keegi seni pole ilmselt tulnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles