Eesti eri paigust pärit noored joonistasid Kohtla-Järvel elu parimaid asju

Teet Korsten
Copy
Gümnaasiumiosas tunnistas žürii parimaks Helen Kärt Käbini maali, kus autor kujutab oma lemmikpaika maailmas, milleks on Viskoosa Hiiumaal. Maalil näeb ka tema Hiiumaal elavat sõpra ja tolle kassi.
Gümnaasiumiosas tunnistas žürii parimaks Helen Kärt Käbini maali, kus autor kujutab oma lemmikpaika maailmas, milleks on Viskoosa Hiiumaal. Maalil näeb ka tema Hiiumaal elavat sõpra ja tolle kassi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

5. aprillil toimus Kohtla-Järve kultuurikeskuses juba viiendat korda üleriigiline Ida-Virumaa noorte kunstiturniir, mis kandis tänavu pealkirja "Parimad asjad elus". Gümnaasiumiosas tunnistas žürii parimaks Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi õpilase Helen Kärt Käbini ja põhikooliosas Rakvere reaalgümnaasiumi õpilase Romi Liivi maali.

Kunstiturniiril "Parimad asjad elus" sai selgeks, mida noored kõige väärtuslikumaks peavad: kas on need lojaalsed sõbrad, armastav pere, majanduslik kindlustatus, eneseteostusvabadus, võimalus kõnelda kaunis emakeeles, ausus, headus või hoopis midagi muud? Millised on asjad, mida elus kalleimaks hindame, ja miks? Ning kuidas seda kõike läbi kunsti edasi anda?

"Kuna üldhariduskoolides on kunstiõpetuseks kasutatavad vahendid ja materjalid piiratud, siis on see paljudele õpilastele esimene võimalus professionaalselt oma kunstitöö teostada ning seda avalikult näitustel eksponeerida. Tahame innustada osalejaid oma loomingulisust arendama ning otsima uusi võimalusi eneseväljenduseks, et leida üles just enda anne ja oma tee elus. Kunstiturniiri toetavad ettevõtted, kes mõistavad, et loomingulisus on omadus, millest on kasu igal elualal, sealhulgas ka ettevõtluses, ning ühiskonnal tervikuna, sest just avaliku sektori ja eraettevõtete koostööna suudame aidata luua meie noortele parimaid võimalusi," ütleb konkursi idee autor ja peakorraldaja Virve Linder.

Kaugemad külalised saabusid Kohtla-Järvele juba päev varem, et hommikul kell 9 võistlustulle astuda. Selline ettevõtmine aitab Linderi sõnul kindlasti luua tugevat sidet osalevate õpilaste ja õpetajate vahel, kellele see on ühine seiklus ning annab võimaluse tööks andekate õpilastega, kes igapäevases õppetöös tihti nõrgematele õpilastele kuluva tähelepanu tõttu kõrvale jäävad. 

"Sel aastal on korraldamisele hoogu andnud eelmisel aastal üritusele osaks saanud tähelepanu üleriigilises meedias ning ka tunnustus Eesti Kultuurkapitali aastapreemia näol. Kunstiturniir ei ole enam pelgalt võistlus õpilastele: päeva sisse mahtus ka põlevkivimuuseumi valgesse saali tehtud ühine näitusekülastus ja klaasikunsti õpituba juhendajatele," räägib Linder.

Tänavusel kunstiturniiril osales õpilasi suisa 27 koolist üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles