Tallinlane püüdis üle Narva jõe ujudes salakaupa Eestisse tuua

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva jõgi
Narva jõgi Foto: Ida prefektuur

Möödunud kolmapäeva varahommikul peeti Narva jõe kaldal kinni 36aastane Eesti Vabariigi kodanik, kes ujus Venemaalt Eestisse. On alust arvata, et mees tahtis Eestisse tuua salakaupa.

Sündmused said alguse 16. aprillil kella 23.30 paiku kui piirivalvurid märkasid Narva jões liikumist ning oli alust arvata, et tegemist on ujuva inimesega.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Indrek Püvi sõnas, et piiriületaja tabamiseks käivitati koostöös Vene Föderatsiooni piirivalvega koheselt kahepoolne operatsioon, mis kestis varajaste hommikutundideni. „Hommikul kella 6.30 paiku üritas Venemaa kaldal ennast varjanud mees tagasi ujuda,“ kirjeldas Püvi.

Narva kordoni seirevaatlejad märkasid jões objekti, mis liikus Venemaalt Eesti kalda suunas ning jõel patrullinud piirivalvurid ja ka läheduses viibinud autopatrull suundusid koheselt sündmuskohale.

Praeguseks kogutud andmed viitavad sellele, et mehe eesmärk oli Eestisse tuua salakaupa. „End öö jooksul pikalt varjanud mees oli hommikuks kurnatud ning salakaup jäi Venemaale. Tagasi ujudes sattus ta korduvalt uppumisohtlikkesse olukordadesse, kuid üritas siiski põgeneda nii Eesti kui ka Venemaa piirivalvurite eest, kes ujuvvahenditel tema liikumist piirasid,“ sõnas Püvi. Piirivalvurid pidasid mehe kinni Eesti kaldal.

Piirivalvejuhi sõnul oli mees jõe ületamiseks põhjalikult ette valmistunud, ta kandis kalipsot ning on alust arvata, et teda oodati Eesti poolel „Võimalike kaasosaliste tabamiseks kontrollisid patrullid lähiümbrust ja mõningaid ümbruskonnas viibinud inimesi. Menetluse käigus püüame välja selgitada, kes tema võrgustikku kuulusid.“

Selles kohas tabasid Eesti piirivalvurid oletatava salakaubavedaja.
Selles kohas tabasid Eesti piirivalvurid oletatava salakaubavedaja. Foto: Ida prefektuur.

36aastane Tallinna elanik peeti kinni ja toimetati menetlustoiminguteks kordonisse. Alustati väärteomenetlust riigipiiri seaduse paragrahvi järgi, mis käsitleb Eesti Vabariigi riigipiiri või ajutise kontrolljoone ebaseaduslikku ületamist. Antud rikkumise eest võib määrata karistuseks aresti või kuni 800 eurot trahvi. Meest on varasemalt korduvalt sama rikkumise eest karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles