"Me oleme pöördes!"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin nad on, The Rising Murphy! Ainult et basskitarrist on neil nüüd uus, tüdruk.
Siin nad on, The Rising Murphy! Ainult et basskitarrist on neil nüüd uus, tüdruk. Foto: Matti Kämärä

"Me oleme pöördes!" hõiskab Lüganuse noortebänd The Rising Murphy Facebookis. No kes ei hõiskaks, kui Koit Raudsepp kuulutab su esiksingli nädala parimaks demoks ning ketrab seda nüüd Raadio 2 eetris nädal aega jutti? Just nii selle noore noortebändiga juhtuski! Hea uudis, mis?

Põhjarannik tegi juttu bändi kitarristiga Kristjan Kuusmikuga, kes on üks "Saatana" autoritest.

Alustame sellest, et... Palju õnne! Jalg on ukse vahele saadud − selles konkurentsitihedas maailmas nagu muusikamaailm seda on.

Aitäh!

Ilmselt ei usu ise ka.

Ei usu ise ka, jah. Meeleolu on igatahes väga meeliülendav.

Sain ma ikka õigesti aru, et tegemist on teie esimese omatehtud lauluga? Et esimene lugu ja kohe täkkesse?

Just.

Mida te siiani passisite? Miks te kohe oma lugusid kütma ei hakanud?

[Naerab.] See on väga hea küsimus, ma ei oskagi sellele vastata. Ma küsin kohe poistelt, mida me ootasime, miks me kohe ei hakanud lugusid kirjutama. Ju siis polnud motivatsiooni, polnud mõtteid ja ideid. Me polnud veel nii vilunud.

Just, iga asi omal ajal. Kas kõik bändi liikmed on õppinud Kiviõli muusikakoolis, kust on saanud tuule tiibadesse ka Curly Stringsi mandoliinimängija Villu Talsi?

Jah, nii mina kui teine kitarrist ja laulja Sten Aamer ning trummar Jürgen Sai. Aga ka meie uus basskitarrist Marleen Paist.

Nii, võtsite tüdruku kampa?

Võtsime tüdruku kampa jah, sest esinemiste ajal oli see probleem, et lava ees olid ainult tüdrukud. Nüüd, kui meil on endal tüdruk laval, on ka poisid lava ees.

Sa vaata, kui nutikad! 

[Naerab.] Oleme jah.

Sina ja Sten käite keskkooli lõpuklassis, teised gümnaasiumiosa nooremates astmetes. Kas te liiga vara ei lähe lendu? Kool vaja enne ära lõpetada! Mis nüüd saab, kui nii edukalt hakkabki edasi minema?

Eks me lõpetame kõik kooli ilusti ära ja osa meist läheb kindlasti muusikat edasi õppima.

Mulle see tegelikult üldse ei meeldi, kui uusi bände hakatakse kellegagi võrdlema, aga nüüd teen ma seda ise, sest võta või jäta − te kõlate nagu Jaagup Kreem ja Terminaator.

Ma ei tee nalja, kui ütlen, et ka meie sõbrad ja tuttavad leiavad, et me oleme Terminaator mis Terminaator. Ma ei tea, millest see on tingitud.

Tegelikult on see ju kompliment. 

Täiesti nii. Me oleme sellest võrdlusest väga meelitatud, sest Terminaator on meie suur eeskuju. Meil on isegi repertuaaris Terminaatori lugusid ja korra oleme nende kontserdil olnud ka soojendusbänd.

Te olete tegutsenud kõigest poolteist aastat...

Tegelikult oleme me kolmekesi − poisid − juba lapsepõlvest saadik koos mänginud, kuid teinud rohkem folkmuusikat, seda Jaanus Põlderi käe all. Nüüd aga oleme avastanud endas rokihinge ning läinud seda teed. Uued lood ootavad lindistamist, need on sahtlis olemas, lausa kaks. [Naerab.] Kolmas on valmimisel.

Aga seda "Saatana" lugu, seda kuuleb nüüd Koit Raudsepa saates, mis on Raadio 2 eetris iga päev kella 18-20, ka täna ja homme ja ülehommegi? 

Jah, aga ma ei tea, kes tahab meid kõik need päevad jutti kuulata.

Uus lugu ju, pole ära käiatud. Ikka tahetakse! Pealegi on sel kõik hititunnused olemas. 

Ma loodan, et tahetakse.

Ja ka teie Facebooki kontol saab kuulata, nii et Ida-Virumaa noored ja vanad, kõik kuulama! Ja teised samuti! Teil on ka juba mänedžer − Angela Tikoft.

Ütleme, et esindaja, kes on meist targem. Mänedžer temast alles saab, ta õpib TÜ Viljandi kultuuriakadeemias kultuurikorraldust.

Kuna su perekonnanimi on Kuusmik ja sa tegutsed Kiviõli lähistel, ei saa ma jätta küsimata, kas Tiit Kuusmik, tuntud poliitik, aga ka vähemalt Ida-Virumaal tuntud laulja, on sinu sugulane?

Ta on minu vanaisa.

Siis  pole midagi imestada, et sa oled musikaalne.

See oli kompliment, jah?

See oli kompliment sinu vanaisale. 

Ma tänan tema eest!

"Saatanas" laulab Sten, kuid ka sinu nime taga seisab Facebookis "kitarr ja vokaal".

Mulle vokaalivõimalust palju ei anta, aga ma olen sellega rahul. Mina olen õrn taustalaulja. [Muigab.] 

Kuidas "Saatan" sündis? 

See on terve bändi lugu. Kõige suurema töö tegime ära mina ja Sten: viis on meie looming. Sten kirjutas ka sõnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles