Linnavalitsus tellis Keskerakonnale bussi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Solovjov.
Jevgeni Solovjov. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov tunnistab, et tellis  linnavalitsuse poolt ASilt ATKO  bussi sõiduks Tallinna Keskerakonna uusaastapeole, ent väidab, et raha selle eest ei tulnud linna eelarvest.

9. jaanuaril läks Kohtla-Järve linnavalitsuse blanketil ja linnapea Jevgeni Solovjovi  digiallkirjaga kiri ASile ATKO Järve Bussipark, milles paluti järgmiseks päevaks alates kella 14st mikrobussi sõiduks Tallinna. Taotluses oli kirjas, et sihtpunktiks on Tallinna lauluväljak. Keskerakonna häälekandja Kesknädal teatel pidi 10. jaanuaril lauluväljaku klaassaalis pärast valimiskonverentsi kell 17 algama erakonna uusaastapidu.

Solovjov ütles Põhjarannikule, et bussi vajas tõepoolest Keskerakond. "Kui reedel selgus, et tuleb buss tellida, siis helistasin Järve bussipargi direktorile Alex Avikainenile. Tema palus selle kohta kirja teha ja ma lasingi selle teha," kinnitas Solovjov, kes ise on samuti viimased 12 aastat olnud Keskerakonna liige.

Hoolimata sellest, et bussi tellis linnavalitsus, väidab Solovjov, et sõidu eest linnavalitsus ei maksnud. "Arve läheb loomulikult Keskerakonnale ja nemad ka maksavad," kinnitas ta.

Samas ei osanud linnapea anda mõistlikku selgitust, miks sellisel juhul oli vaja partelisi eesmärke teeninud buss tellida linnavalitsuse poolt. "Mis tähtsust sellel on, kes bussi tellis? Milles siin probleem on?" küsis Solovjov vastu, märkides seejuures, et teistele erakondadele ta linnapeana bussi tellimise vahendusteenust pakkuda ei kavatse.

Kohtla-Järve volikogus opositsioonis oleva Eduard Odinetsi arvates heidab aga selline lugu õhku kahtluse, et Kohtla-Järvel on põimunud  partei  ja omavalitsuse asjad, mis peaksid rangelt lahus olema.

Odinets esitas toimunu kohta linnapeale  arupärimise, milles palub selgitust, kes olid need inimesed, keda linnavalitsus pealinna sõidutas, ning küsib, kas linnaeelarves on ette nähtud raha erakonna liikmete sõidutamiseks erakondade üritustele.

Peale selle soovib  Odinets saada  erakondade rahastamise järelevalve komisjonilt hinnangut, kas selle loo puhul võib olla tegu keelatud annetusega Keskerakonnale. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles