Lubamata jäetud hinnatõus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veemajanduse korrastamine on siinsetes linnades ja valdades võimule pürgijatel olnud üks olulisi lubadusi. Oma suure saavutusena kiidetakse seda, et  kümneid miljoneid eurosid Euroopa maksumaksjate raha on kulutatud siinsete joogivee- ja kanalisatsioonisüsteemide renoveerimiseks.

Ainus, mis seejuures enamasti ütlemata jäetakse, on tõsiasi, et see kohalike võimude töövõiduks maalitud saavutus tuleb valijatel endil kinni maksta. Tihtilugu räägitakse ümmargust juttu kommunaalteenuste hindade kontrolli alla võtmisest, selle asemel et ausalt öelda: jah, korrastame veemajanduse, aga selle tõttu tõstame ka  vee hinda 50 või 100 protsenti.  Mõelgu ja tõlgendagu seda hiljem igaüks, kuidas tahab.

Kohaliku vee-ettevõtte Järve Biopuhastus osanikud on mitmed Kohtla-Järve ja Jõhvi piirkonna omavalitsused. Nende juhid teadsid ilmselt väga hästi, et suurem vee hindade tõus seisab ees, aga valimiste eel vaikisid nad selle täielikult maha. Vähemasti ei leia me lubadust tõsta vee hinda ühestki programmist.

Praegu, mil Jõhvis on vee hind kerkimas üle 100 protsendi, on seda hämmastavam kuulda vallajuhtidelt sellist poolvabandavat juttu, et mis teha, eks ikka hinnad ju tõusevad.

Kui valla- või linnajuhid tahaksid oma elanike huvide eest seista, siis nõuaksid nad Järve Biopuhastuselt väga täpseid argumente, miks nii suur ja järsk hinnatõus on vajalik, ja otsiksid koos võimalusi selle vähendamiseks. Praegusel juhul jääb mulje, et see ei huvita neid üldse, niisamuti seegi, mida enne valimisi lubatud sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles