Ideekonkurss Ahtme keskuse kujundamiseks kukkus läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsusse ei ole esialgu esitatud ühtegi ideed, kuidas võiks Ahtme keskust kaunimaks muuta.
Linnavalitsusse ei ole esialgu esitatud ühtegi ideed, kuidas võiks Ahtme keskust kaunimaks muuta. Foto: NIINA VOROPAJEVA

Kohtla-Järve välja kuulutatud riigihankekonkursile, mille eesmärk oli leida ideid Ahtme linnaosa keskuse kujundamiseks, ei laekunud ühtegi ettepanekut. Võimalik, et linn muudab tingimusi ning viib läbi uue konkursi.

Kohtla-Järve linnaarhitekt Rita Burenkova ütles, et huvi konkursi vastu küll tunti, kuid võimalik, et ei jõutud tähtajaks oma lahendusi esitada või peeti neid mitte eriti õnnestunuks.

Konkursi tingimused osaluspiiranguid ei seadnud: osavõtjad ei pidanud olema litsentsitud ja spetsialiseerunud firmad ning konkursist võis osa võtta iga inimene, kellel ei ole ehk arhitekti või kunstniku diplomit, kuid on olemas ettekujutus ja ideed linnakeskkonna kujundamiseks.

Rita Burekova sõnul on eriti kahetsusväärne, et konkursi vastu ei tundnud huvi kohalikud kunstnikud, kes oma linna hästi tundes samuti rohkesti ideid esitada võinuks.

"Kahjuks on tegelikkus selline, et praegu ei ole populaarne esitleda end mingi lahenduse autorina, lihtsam on konkreetne ülesanne võtta, see täita ning selle eest siis raha saada," märkis ta.

Burenkova sõnul on võimalik, et läbi viiakse uus konkurss. "Võib-olla tundus see töö esimese konkursi raames liiga mahukas. Me vaatame konkursi tingimused üle ning keskendume millelegi konkreetsele," ütles ta.

"Aega meil on," lisas arhitekt.

Konkurss Ahtme linnaosa keskuse kujundamiseks oli tingitud sellest, et üks projektidest, mille Kohtla-Järve plaanib ellu viia enne 2020. aastat, puudutab Ahtme linnaosa keskust.

Sellise riigihankekonkursi viib Kohtla-Järve läbi esimest korda, kuna siiamaani pole selleks vajadust olnud. Järve linnaosa keskuse rekonstrueerimisprojekti elluviimisel oli kõige olulisem säilitada selle vana linnaosa ajalooline väärtus, Ahtmes aga vana arhitektuuri ei ole ning seal on täielik vabadus kõige erisugusemate ideede elluviimiseks. Suveks peab saama kinnitatud Ahtme linnaosa detailplaneering ning linn soovib, et selleks ajaks oleks olemas ka kontseptsioon Ahtme keskuse renoveerimisprojekti koostamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles