Joomakoha rajamist pelgavad ahtmelased võitlevad ettevõtjaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nendes juba ammu tühjalt seisvates hoonetes kavatseb nende omanik Vassili Striletski avada kohviku. Praegu korrastab ta territooriumi ning võttis maha mõned seal kasvanud puud.
Nendes juba ammu tühjalt seisvates hoonetes kavatseb nende omanik Vassili Striletski avada kohviku. Praegu korrastab ta territooriumi ning võttis maha mõned seal kasvanud puud. Foto: Peeter Lilleväli

Osa Ahtme elanikke on alustanud "ristikäiku" ettevõtja Vassili Striletski suhtes, kes  nende majade läheduses kolm puud maha võttis.  Protestijad pelgavad, et ettevõtjal on plaanis elumajade kõrval joomakoht avada, kuigi ta ise ise räägib hoopis perekohvikust.

"Ettevõtja võtab Ahtme maantee 35., 33. ja 31. maja juures raudtee ääres halastamatult ilusaid puid maha. Me ei saa aru, kuidas need puud teda segavad. Meid aga kaitsesid need veidikegi teelt lenduva tolmu ja mustuse eest. Samuti oleme me teada saanud, et selles hoones on tal kavas avada järjekordne joomakoht, ja seda kõigest 10-15 meetri kaugusel elumajade akendest! Kuidas on säärane asi võimalik? Miks keegi meiega ei arvesta? Kas meie arvamus ei huvita mitte kedagi?" kirjutas Põhjarannikule üks Ahtme nördinud elanikest Olga Nikolajeva.

Kutsusid politsei 

"Elanikud tõstsid lärmi ja pöördusid kõikidesse kohalikesse meediakanalitesse," rääkis Ahtme linnaosa abilinnapea Tiit Lillemets. "Korra tagamiseks tuli isegi politsei kutsuda."

Lillemets ütles, et mitte midagi seadusvastast ettevõtja ei teinud, võttes maha temale kuuluval maa-alal kasvanud kaks vana õunapuud ja ühe lepa. "Viljapuude mahavõtmiseks luba vaja ei ole, lepa tarvis aga andsime loa, kuna see oli juba vana ja segas ettevõtjal ka oma plaane ellu viimast," selgitas ta.

"Mind on juba kõik instantsid kontrollinud ning ma olen elanikele kõike selgitanud," rääkis kõnealuse territooriumi omanik Vassili Striletski. "Tahan selle maalapi korda teha ja tühjalt seisvad hooned ümber ehitada."

Tahab teha kohviku ja lasteplatsi

Jutt on kahest väikesest endise Iidla raudteejaama hoonest, mis kunagi kuulusid Eesti Põlevkivile. Hiljem ostis Vassili Striletskile kuuluv firma OÜ Baltic Midline maa koos hoonetega ära.

Ettevõtja rääkis, et tal on kavas need hooned ümber ehitada, avada seal koguperekohvik ning teha sinna kõrvale haljasala ja laste mänguplats. "Suvel on kavas panna kohviku juurde lauad ja päikesevarjud ning hakata müüma jäätist. Võimalik, et lastele pannakse püsti ka batuut," rääkis Striletski.

Parkimine teeb muret

Firmale Baltic Midline kuuluva krundi naabruses asuvate majade elanikud on aga mures, et pärast kohviku avamist hakkavad kohviku külastajad oma autosid nende majade juurde parkima.

"Firmal Baltic Midline on nii suur territoorium − kokku 3 hektarit −, et sinna saaks vabalt saja või rohkema kohaga parkla teha," rääkis abilinnapea Vitali Borodin, kelle poole elanikud selles küsimuses pöördusid.

Samuti huvitab elanikke kommunikatsioonide vedamine hoone juurde. Borodin ütles, et see küsimus lahendatakse projekteerimise käigus, praegu aga projekti veel pole.

Olid detailplaneeringu vastu

See ei ole esimene kord, mil Vassili Striletski plaanid linnaelanikke ärevile ajavad. Mõned aastad tagasi protestisid nad ettevõtja plaanide vastu teha elumajade kõrvale tasuline parkla ja tänavakauplemise plats.

Korteriühistud taotlesid detailplaneeringu muutmist, kuid Kohtla-Järve linnavavolikogu võttis vastu otsuse see kinnitada. Elanikud pöördusid seepeale kohtusse palvega see otsus tühistada ning Tartu halduskohus muutiski selle ära.

Seejärel võttis linnavolikogu vastu uue otsuse kinnitada Ahtme maantee 27a detailplaneering, korteriühistud aga pöördusid taas kohtusse, kes selle otsuse tühistas. Linn esitas ringkonnakohtusse apellatsiooni, kuid kohus jättis selle rahuldamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles