Kool vastutab lapse eest

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui lapsevanem saadab lapse hommikul kooli, eeldab ta, et laps on seal turvalises keskkonnas ning pedagoogide valvsa pilgu all. Mida peab aga tundma üks ema, kes saab teada, et keset koolitundi on tema algklassides õppivale lapsele kallale tulnud täiesti võõras naine, kes sel kombel justkui oma last kaitseb? Ja mida peab tegema selle tunnistajaks olev õpetaja, kellel igasugu füüsilised võitluskunstid pole kaugeltki kõige tugevam külg? Ja mida on oma õigustuseks öelda koolil, kelle rüppe lastevanemad ju oma järeltulijaid päevast päeva usaldavad?

Kui Jõhvi gümnaasiumis, kus sellised intsidendid aset leidsid, polnud siiani suuremaid takistusi selleks, et täiskasvanud vabalt ja kontrollimatult majas liikuda said, siis on see lastevanematele ehk harjumatu, kuid tuleb tunnistada, et selliseid koole, eriti suuremaid, mis asuvad linnades, pole tänapäeval palju. Koolid on oma turvaküsimusi lahendanud eri moodi − kes uksi lukustades, kes rangelt kõiki külalisi registreerides −, ent seda on tehtud. Ja eelkõige laste turvalisuse huvides. Sest teatavasti võib igasugune kontrolli puudumine ligi meelitada mitte ainult tigedaid lastevanemaid, vaid ka kurjategijaid alates varastest ja lõpetades narkoärikatega.

Koolid on viimastel aastatel olnud politseile heaks partneriks. Praegusel juhul võiksid koolid, kellele turvalisus muret teeb, julgelt ka politseilt nõu küsida. Kui sealt head nõu ei saa, kust siis veel?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles