Põhjarannik 30. aprillil

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerocopteri pisike helikopter valmistub järjekordse istikukotiga õhku tõusma.
Aerocopteri pisike helikopter valmistub järjekordse istikukotiga õhku tõusma. Foto: Matti Kämärä

* Eile pärastlõunal tiirutas pisike helikopter Kose kandi metsade kohal, vedades lankidele metsaistutajate jaoks valmis üle saja tuhande männi- ja kuuseistiku. Helikopterit kasutab RMK istutustöödel abivahendina teist aastat, Ida-Virumaal oli eile esimene kord. Mullune kogemus näitas, et see ei ole kallim kui taimede ATVdega lankidele vedamine. Pealegi peaksid ATVd palju kordi sõitma, et kõik istikud kohale vedada − iga sõit aga jätab metsale jälje. Helikopterist jälge maha ei jää.

* Kui majutusteenuse käibemaks tõuseb 9 protsendilt 20-le, lööb see eriti valusalt Ida-Viru ettevõtjaid, kes kannatavad niigi Vene turistide ärakukkumisest. "Käibemaksu tõus on Ida-Virumaa jaoks väga kriitiline. Kui võrrelda teiste maakondadega, siis oleme turismis Hiiumaa järel suurim kukkuja," märkis Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen. Aasta esimese kahe kuuga vähenes ööbimiste arv Ida-Virumaal 22 protsenti ja idanaabrite ööbimiste puhul oli langus lausa 46 protsenti, kui võrrelda eelmise aasta sama ajaga. Sealjuures moodustavad Venemaa turistid Ida-Viru külastajatest peaaegu kolmandiku.

* Veebruaris volikogu haridus-, kultuuri ja spordikomisjoni esimeest Riho Kutsarit umbusaldanud Aseri vallavolikogu valis üleeile sama mehe taas sama komisjoni juhtima; volikogu liikmete põhjendused mõlema otsuse kohta on umbmäärased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles