Ida-Virumaa sai uue kiiruskaamera

Peeter Lilleväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Rannul.
Kiiruskaamera Rannul. Foto: Põhjarannik

Eile keskpäevast alustas uus kiiruskaamera tööd Ida-Virumaal Rannus Tallinna-Narva maantee 128. kilomeetril, kohas, kus kiirus on piiratud 70 kilomeetrile tunnis. Uuest mõõtepunktist jälgitakse korraga mõlemat sõidusuunda, mitte ainult üht nagu varem. 

Selline kaameralahendus on Eesti maanteedel kasutusel esimest korda. Teine selline kaamera paigaldati Tallinna-Pärnu maanteele. Uutele kaameratele kohta valides analüüsis maanteeamet liikluse tihedust ja õnnetuste statistikat viimasel viiel aastal sel lõigul. Rannus on selle aja jooksul toimunud viis inimkannatanutega avariid, milles on surma saanud üks inimene ja vigastada kaheksa inimest.

"Võrreldes kümne aasta taguse ajaga, mil kaameraprojekti uuringutega alles algust tegime, on kaamerate eest hoiatavate nutirakenduste vallas suur edasiminek toimunud," ütles maanteeameti liiklusekspert Villu Vane. Seetõttu rahustab kaamera liiklust varasema kolme-nelja kilomeetri asemel vaid kilomeetri-kahe ulatuses. "Just seda silmas pidades otsisime kohti, kus lühikesel lõigul oleks kaamera distsiplineerival toimel kõige rohkem liiklusohutust tõstev mõju. Sõidan ka ise sel teelõigul päris tihti ning näen, et ega juhid ikka eriti viitsi gaasi järele anda. Aga ühel pool teed on elumajad ja teisel pool teenindusasutused ning seetõttu arvan, et liiklusohutuse tõstmise mõttes on Rannu kaamerale õige koht," rääkis Vane.

Kokku läks kahe kaamera paigaldamine maksma 265 000 eurot. Nagu ikka, on kiiruskaamera asukohta hoiatuseks paigaldatud automaatkontrolli märgid.

Maanteeamet ja politsei tuletavad kõikidele liiklejatele meelde, et piirkiirusest tuleb kinni pidada ka mujal kui kaamerate vaateväljas. Vähendamaks praktikat, kus kaamera juures ollakse kukupaid, enne või pärast seda aga vajutatakse gaas põhja, ei vähendata liikluspolitsei patrullide hulka sel teelõigul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles