Ahtmes näeb Euroopa paremaid karatekasid

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes on tugevam? Selle selgitavad omavahel välja noored karatekad Daniil Gorbunov ja Artur Mees.
Kes on tugevam? Selle selgitavad omavahel välja noored karatekad Daniil Gorbunov ja Artur Mees. Foto: Erakogu

16. ja 17. mail toimuvad Ahtme spordihallis esimest korda 29. Euroopa meistrivõistlused kyokushinkai karates. Üks võistluste korraldajatest, treener ja  rahvusvahelise kyokushinkai karate föderatsiooni (KWF)esindaja Eestis Aleksei Korikov ütles, et sellest tuleb põnev ja vaatemänguline üritus, mis pakub kindlasti huvi mitte ainult selle spordiala austajatele, vaid ka kõikidele teistele meie regiooni elanikele. 

Euroopa meistrivõistlused kyokushinkai karates toimuvad juba 29. korda, kuid Eestis viiakse need läbi esimest korda. Kohtla-Järve spordiklubi Seibuni ja Illuka Ichigekit juhtiv Aleksei Korikov ütles, et igal aastal toimuvad need eri riikides.

"Olles juba kolmandat aastat rahvusvahelise kyokushinkai karate föderatsiooni esindaja Eestis, tuleb mul osa võtta mitmesugustest rahvusvahelistest kohtumistest. Ühel Euroopa kolleegiumil tehti ettepanek viia tänavune võistlus läbi Eestis," rääkis Korikov. "Seda ideed toetasid kõik Euroopa riikide esindajad ning minagi jäin sellega nõusse, ehkki nii kõrgel tasemel spordiürituse korraldamine on üsna vaevanõudev. Kuid meil on kõik tingimused selliste võistluste läbiviimiseks olemas ning arvan, et ka idavirulaste huvi nende võistluste vastu on suur. Pealegi on see hea võimalus spordi populariseerimiseks."

Eelolevale võistlusele on end lisaks Eesti võistkonnale kirja pannud Venemaa, Bulgaaria, Türgi, Poola, Hispaania, Norra, Kasahstani, Prantsusmaa, Ungari, Rumeenia ja Ukraina esindajad, ent kuna need on avatud võistlused, võtavad neist osa ka Tuneesia, Jaapani ja Kanada sportlased. Kõige suuremat delegatsiooni on oodata Poolast − 150 inimest. Võistlused toimuvad 18 kategoorias ja eri vanuserühmades.

Eesti meeskonnas on 15 eri vanuses karatekat, kes esindavad spordiklubisid Seibun, Ichigeki ja Bushido.

Külaliste vastuvõtuks valmis

"Kyokushinkai karate on vaatemänguline spordiala," rõhutas Aleksei Korikov. "Peale selle tulevad siia paremad karatekad, kelle seas on palju musta vöö omanikke. Väga tore on see, et näha saab ka jaapanlaste meisterlikkust − Jaapan on ju selle spordiala sünnimaa. Hiljuti osalesime me Jaapanis toimunud maailmameistrivõistlustel ning saanud teada, et Eestis korraldatakse Euroopa meistrivõistlused, otsustasid jaapanlased neist osa võtta. Meil on selle üle siiralt hea meel."

Külaliste vastuvõtuks on juba kõik valmis. Korikov ütles, et spordihallis on kõik vajalik meistrivõistluste läbiviimiseks olemas ning külaliste majutamise küsimus on samuti lahendatud.

"Reserveerisime neile kohad Toila spaas ja kämpingumajades, Wironia hotellis ja mujal," lausus ta. "Väike probleem tekkis poolakatega, kes tahtsid ilmtingimata kõik koos elada, kuid seegi küsimus sai õnneks lahendatud − nad peatuvad Laagna puhkekeskuses."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles