Ahtmesse ehitatakse kõnni- ja rattatee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahtme maantee kergliiklustee jääb esialgu muutusteta, kuid edaspidi on kavas ka see välja ehitada.
Ahtme maantee kergliiklustee jääb esialgu muutusteta, kuid edaspidi on kavas ka see välja ehitada. Foto: Peeter Lilleväli

Tänavu suvel hakkab Ahtme linnaosa kõnni- ja rattatee ehitus käima kahel lõigul: Jõhvi-Tammiku kergliiklustee ristmikust Tervise tänavani ning Altserva tänavast Tabori tänavani.

Hiljuti vastu võetud detailplaneeringu kohaselt hakkab tulevane ratta- ja kõnnitee kulgema paralleelselt Ahtme maanteega.

"Sel aastal hakatakse kõnni- ja rattateed ehitama vaid kahel lõigul: Jõhvi-Tammiku kergliiklustee ristmikust Tervise tänavani ning Altserva tänavast Vana-Ahtme keskuseni, kus praegu ei ole üldse kõnniteed," rääkis Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodin. "Selleks on linnale eraldatud 158 000 eurot, linna omaosalus on 27 900 eurot."

Lähiajal kuulutatakse välja riigihankekonkurss tee projekteerimiseks ja ehitamiseks, valmis peab see saama sügiseks. Pärast seda muutub ohutuks liikumine kas jalgsi või rattaga Jõhvist Vana-Ahtme keskuseni. Tee saab valgustuse ning selle äärde paigaldatakse pingid.

Mis puudutab liiklemist paralleelselt Ahtme maanteega, siis esialgu hakatakse kasutama seal juba olemas olevat kõnniteed. Edaspidi, kui selleks raha leitakse, ehitatakse uus kõnni- ja rattatee ka sellele teelõigule.

Vitali Borodin märkis, et linnal ja naaberomavalitsustel on plaanis ehitada kõnni- ja rattatee Vana-Ahtmest Pannjärveni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles