Krimikaigas poliitikas

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta alguses esitasid Jõhvi koalitsiooni kuuluvad neli volikogu liiget prokuratuurile avalduse kriminaalasja alustamiseks endise vallavanema Tauno Võhmari suhtes ning sellest, miks ja kuidas menetlust lõpuks alustati, saate lugeda tänasest Põhjarannikust.

Kriminaalasjade alustamise avaldustest on juba ammugi saanud poliitiline malakas, mida kasutatakse ära igal võimalikul juhul. Ühest küljest oleks see justkui positiivne, sest hoiab võimulolijaid vaos, tuletades meelde, et seadus kehtib kõigile. Teisalt tekitab kahtlusi juba väljend, et kellegi suhtes alustati kriminaaluurimist. Et kui juba alustati, siis järelikult seal midagi on.

Aga muidugi, võimulolijad peavad sellega arvestama, et nende poliitilised vastased võivad rünnakuks kasutada igasuguseid võimalusi. Võhmari näide on aga selles mõttes huvitav, et avaldus puudutab aastaid tagasi sõlmitud lepinguid. Siis olid needsamad avalduse esitajad ning Võhmar Jõhvis ühes võimupaadis ning teisel pool oli ärimees Ossipenko leer. Neil aegadel oli aga just viimane see, kes Võhmari suhtes kriminaalmenetlust taotles, samuti volituste ületamise asjus. Lõpuks taandus asi väärteomenetluseks. Et poliitikas selliseid asju unustatakse, näitab selgelt märkide kogum, et veel enne eelmisi kohalikke valimisi sõlmis Võhmar talle varem kriminaalasja taotlenud Ossipenkoga kokkuleppeid, minnes seetõttu oma endiste liitlastega tülli, ja istubki nüüd suurärimehega ühes opositsioonileeris. Selline asi on poliitika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles