Põhjarannik 11. juunil

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisaku uuselamurajoon kerkib koolistaadioni ja metsa vahele rohelisse piirkonda.
Iisaku uuselamurajoon kerkib koolistaadioni ja metsa vahele rohelisse piirkonda. Foto: ILOR TEEVÄLI

* Iisaku vald ostis riigilt maatüki, mis asub alevikus staadioni naabruses ning kuhu pärast teede ja kommunikatsioonide rajamist on võimalik ehitada 23 eramut. Vald on seisukohal, et uute elamukruntide loomine soodustab valla kiiremat arengut ja annab võimaluse paljudele inimestele soetada eluase looduskaunis Iisaku alevikus.

* Teisipäeva pärastlõunal Molycorp Silmeti tootmishoones puhkenud põleng õnnestus päästjatel kolmapäeva öösel kustutada, ent tules hävisid üks ettevõtte tsehh ja seadmed. ASi Molycorp Silmet juhatuse esimees David O'Brock ei osanud eile veel Põhjarannikule öelda, miks tulekahju puhkes.Tema sõnul on põlengu tõttu tantaali ja nioobiumi tootmise protsess praegu häiritud. "Peame oma inseneridega aru, kuidas seda võimalikult kiiresti taastada. Palju oleneb ka sellest, kui ruttu õnnestub meil hävinud seadmete asemele uued soetada. Võimalik, et saame kasutada ruume teistes meie tööstushoonetes, ent oleme mõelnud ajutise lahendusena selle tsehhi jaoks ka suure telgi püstitamisele," rääkis ta.

* Riigi Kinnisvara AS soovib ehitada Kohtla-Järve politsei ja pääste ühishoone Järve vene gümnaasiumi vastas asuva tondilossi asemele, eelistades seda Virumaa kolledži endisele hoonele, mida algul kaaluti.

* Kavandatava Sonda kaevanduse keskkonnamõju hinnanud OÜ Steiger eksperdid hoiatavad, et kuigi prognoosi järgi kaevandamine Sirtsi sood ohustada ei tohiks, võib loodus prognoositust erinevalt käituda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles