Kas Korb maksab raha tagasi?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Ida-Viru tipp-poliitik Valeri Korb kinnitab, et kirjutas 2002. aastal oma väitekirja ise, ei võta see tema kohalt plagiaadikahtlustusi sugugi vähemaks.

Tema jutt sellest, et tegu on soliidse õppeasutusega ja töö kaitsmisel osales auväärt komisjon, ei vähenda paraku karvavõrdki selle  materjali veenvust, mille Venemaa teadustöödega sullerdamise paljastamisele pühendunud kodanikuühendus Dissernet on oma kodulehele võrdlemiseks välja pannud.  Valdav osa Korbile teaduskraadi kindlustanud tööst kattub lõik-lõigult ja sõna-sõnalt varem avaldatud töödega.

Põhiküsimusele, kuidas see võimalik saab olla, pole Korb siiani mõistlikku vastust leidnud. Kui tegu oleks fabritseeritud materjaliga, siis oleks iga oma mainest hooliv poliitik selle kohta vähem kui 24 tunni jooksul tõendid letti ladunud. Pealegi, mis eesmärgil peaks üks Venemaa kodanikuühendus sellise loo välja mõtlema?

Seetõttu ongi sel Korbi skandaalil haleda sissekukkumise maik juures. Sellele ei järgne ilmselt midagi kriminaalset. Kuid poliitiku põhiliseks kapitaliks on usaldusväärsus ja selline mage lugu sulatab seda valuutat kiiresti.

Mitmed samalaadsel moel vahele jäänud Euroopa poliitikud on üsna ruttu pärast seda ametit vahetanud. Kas Korb loodab, et see lugu ununeb ja valijad annavad talle andeks? Kohtla-Järve praeguse volikogu liikmed võiks aga seda küll nõuda, et Korb lisatasu, mida ta mitme aasta jooksul doktorikraadi eest linnaeelarvest sai, tagasi maksaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles