Laevakapten kehvadeks tuuleoludeks

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ahti Asmanni kütusekaardi skandaal on õpetlik näide, kuidas selline libastumine võib võimeka inimese edaspidise karjääri ohtu seada. Ükskõik, kas, kuidas ja mis põhjusel oli selle juhtumi puhul tegu hästi orkestreeritud rünnakuga tema isiku vastu, nagu Asmann ise on maininud, jäi ta lõppkokkuvõttes ikkagi ise narri olukorda.

Nagu näitasid esimesed eilsed reaktsioonid pärast teadet tema saamisest Viru Keemia Grupi juhatuse esimeheks, mäletab avalikkus selliseid asju kaua ja see kipub tuhmistama ka tugevaid külgi. Riigiettevõtte juhina jätkamine olnuks kohatu.

Maine on loomulikult tähtis ka eraettevõtete jaoks, kuid nagu tunnistas VKG suuromanik Priit Piilmann, ei olnud Asmanni pahandused Eesti Raudteel  temale  määrava tähtsusega. Mingis mõttes on Piilmann isegi võidumees, sest tänu raudteel toimunud intriigidele sai ta nüüd oma keemiakontserni juhtima mehe, kes on end korduvalt tõestanud tugeva juhina, muu hulgas ka Rootsi pangahärrade silmis.

Kui naftaturg lähiaastatel olulisele tõusule ei pööra, tuleb VKG-l toimetada äärmiselt keerulistes oludes ja pinnal püsimiseks tuleb Asmannil teha väga täpselt kaalutud otsuseid. Niivõrd suurel kontsernil on väga tugev mõju kogu Ida-Virumaa käekäigule. Seepärast on ka selle ettevõtte tegevjuht üks maakonna mõjukamaid inimesi ning tema tegemiste vastu on seetõttu loomulik kõrgendatud tähelepanu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles