Kas vaatamisväärsusest saab ka kultuuritempel?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast närvilisi sekeldusi ehitajatega eile avatud restaureeritud Kohtla-Järve kultuurikeskusest saab kahtlemata keemikute linna vaatamisväärsus. Niisamuti nagu mõned aastad varem üles vuntsitud sama ajastu stiilis kultuurimajast Sillamäel.

Neil, kes pole ammu Kohtla-Järvele sattunud, on mõtet sõita sinnas ainuüksi selle maja pärast. Tasub võtta aega, et seda arhitektuuripärli uudistada. Endistel kohtlajärvelastel leidub kindlasti ainet ka nostalgitsemiseks, et vaadata, mis on saanud saalist, kus kooliajal nukuteatrit vaatamas või rahvatantsu löömas käidi, või vanast kitsukesest puhvetist, kus vaheaegadel limpsi sai, või kuidas näevad nüüd välja uhked trepid, kuhu aastavahetuse ajal liumägi asetati.

Nelja miljoni euro eest on maja stiilipuhtalt remonditud ja tänapäevase lava- ning helitehnikaga sisustatud.

Nüüd on järgmine küsimus, kuidas õnnestub teha nii, et see maja lisaks vaatamisväärsuse seisusele kultuuritempliks saaks, et oleks põhjust sinna ka pärast esimest uudistamist minna.

Ürituste kava on keskuse kodulehe andmetel praegu  väga kõhn. Paar kontserti ja üks näitus ning alates 7. novembrist ei toimuks justkui enam midagi. Ometigi on reegliks, et hooaja kavad planeeritakse suuresti juba ligi pool aastat ette. Võrdlus ja sõbralik konkurents Jõhvi kontserdimajaga on olemas.

Kohtla-Järve linna kultuurielu eestvedajad on saanud oma käsutusse suurepärase hoone. Nüüd tuleb tõestamise aeg, et sinna suudetakse ka väärt sisu panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles