Ratnikovi värav jättis Sillamäe karikasarjas ellu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varemgi korduvalt Sillamäe Kalevi jaoks kastanid tulest välja toonud poolkaitsja Daniil Ratnikov osutus ka eilses kohtumises oma meeskonna päästeingliks, kui üheksa minutit enne normaalaja lõppu võiduvärava lõi.
Varemgi korduvalt Sillamäe Kalevi jaoks kastanid tulest välja toonud poolkaitsja Daniil Ratnikov osutus ka eilses kohtumises oma meeskonna päästeingliks, kui üheksa minutit enne normaalaja lõppu võiduvärava lõi. Foto: Matti Kämärä

Sillamäe Kalev sai eile pärastlõunal tänavuse hooaja kõige tähtsama võidu, kui sai karikasarjas 1:0 jagu valitsevast Eesti meistrist Tallinna Levadiast ja säilitas nõnda võimaluse jätkata rühkimist karikavõidu ja eurosarja poole. 

Kohtumise eel olid trumbid pigem Levadia käes. Valitsev meister on praegu meistrisarjas teisel kohal. Väga heitlikult sel hooajal esinev mullune hõbe Kalev on alles viiendal kohal ja minetanud medalivõidu võimalused. Viimases mängus eriti mannetu mulje jätnud Kalev kaotas Nõmme Kaljule koguni 0:4.

Vastamisi "Eesti koondisega"

Omavaheliste tänavuste mängude skoor oli samuti selgelt Levadia kasuks: kaks võitu ja kaks viiki.

Pealinna meeskonna kasuks rääkis selget keelt ka eile pärastlõunal Sillamäe staadionile jooksnud koosseisude võrdlus. Levadia 11 mehest koguni kaheksa on eri aegadel olnud Eesti rahvuskoondises. Vasakkaitsja Artur Pikk tuli seejuures alles äsja valikmängudes päris edukalt toime Inglise ja Šveitsi koondise multimiljonäride ohjeldamisega. Lisaks olid aga Levadia eest platsil ka sellised mehed nagu Tarmo Kink, Dmitri Kruglov, Taavi Rähn, Kaimar Saag ja mitmed teised, kes olnud varem nii koondise põhimehed kui teinud edukat karjääri välisklubides.

Samas, kui pidada silmas pääsu eurosarja ja koos sellega terendavat 120 000 eurot, oli Kalev suures uppumisohus ja päästerõngani küündimiseks ühtegi muud võimalust peale Levadia alistamise polnud jäänud.

Ratnikovi päästev värav

Kalev suutis avaminutitest peale nimekale vastasele survet avaldada ja esimesel poolajal tekitati ka mitu head väravavõimalust. Deniss Tjapkin võttis karistusala lähedal vastastelt palli ära. Tema terava löögi tõrjus Levadia väravavaht Priit Pikker, esimesena sai pallile jaole Jaroslav Kvassov − terava nurga alt teele saadetud pall läks aga napilt tühjast väravast mööda. Veidi hiljem oli suurepärane võimalus skoor avada Janar Toometil, kes pääses silmitsi Levadia väravavahiga, ent viielt meetrilt sooritatud löök ei õnnestunud ning pehmelt lennanud pall maandus Pikkeri süles.

Teisel poolajal läks Sillamäe elu pisut kergemaks alates 62. minutist, kui Levadia keskkaitsja ja aastaid ka koondises Raio Piiroja kõrval sel positsioonil mänginud Taavi Rähn teenis teise kollase kaardi ja pidi väljakult lahkuma.

Sillamäel õnnestus arvuline ülekaal väravaks vormida 81. minutil, kui Kvassov murdis äärelt läbi ning andis täpse söödu Daniil Ratnikovile, kes palli kindlalt väravasse koksas.

Taganeda polnud kuhugi

Sillamäe Kalevi kapten Andrei Sidorenkov tunnistas samuti, et see kohtumine oli meeskonnale tõehetk, kus taganeda polnud enam kuhugi. "Kogu meeskond oli väga hästi häälestatud. Teadsime, et sellises koosseisus oli see ilmselt meie viimane mäng karikasarjas, ja tahtsime väga, et sel oleks positiivne tulemus. Teiseks oli auasi rehabiliteerida ennast laupäevase 0:4 kaotuse eest Nõmme Kaljule. Väga hea meel, et see õnnestus," sõnas ta.

Sidorenkovi sõnul ei tehtud mänguks valmistumisel midagi erilist. "Rääkisime eelkõige sellest, et peame vältima rumalaid vigu, mis on ühtelugu meie mängu ära rikkunud, ja püüdma oma võimalusi ära kasutada," sõnas ta.

Kalevi heitliku hooaja peamine põhjus on Sidorenkovi arvates stabiilse koosseisu puudumine. "Oleme saanud pidada väga vähe mänge, kus keegi põhimeestest ei ole vigastuse tõttu puudunud. Täna oli selline päev, kus kõik olid rivis, ja tuli ka tulemus," sõnas ta.

Kas Sillamäelt pärit Eesti rahvuskoondist 21 korral esindanud ja mitmetes Taani klubides mänginud Sidorenkov ka järgmiseks hooajaks kodulinna meeskonda jääb, ta praegu rääkida veel ei soovinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles