Kiviõli Irbis võib pühapäeval esiliigaga hüvasti jätta

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli Irbis rõõmustas läinud pühapäeval üle pika aja nii ennast kui oma toetajaid, võites 3:0 Rakvere Tarvast.
Kiviõli Irbis rõõmustas läinud pühapäeval üle pika aja nii ennast kui oma toetajaid, võites 3:0 Rakvere Tarvast. Foto: Matti Kämärä

Kiviõli Irbis peab pühapäeval kodustaadionil tänavuse hooaja viimase kohtumise, mis võib kujuneda ka lahkumismänguks oma toetajate ees, sest tõenäosus, et meeskond ka järgmiseks hooajaks alles jääb, on väike. 

Kiviõli meeskond kohtub Tallinna Kaleviga, kes võidu korral naaseks uuel hooajal tagasi meistriliigasse. Irbise jaoks on tähtis saada juurde punkte, et vältida esiliigast väljakukkumist või üleminekumängudele sattumist, juhuks kui kuklasse hingavad Tartu Santos või Vändra Vaprus peaksid viimases voorus võidukad olema.

Meistriliiga oli käeulatuses

Irbise jaoks oli samuti meistriliiga koht käeulatuses, kuid võimalus Eesti jalgpalli tippseltskonda pääseda mängiti maha septembris ja oktoobris, kui saadi viis kaotust järjest. Sellest mõõnast tuli Kiviõli meeskond välja alles läinud laupäeval, kui üks lähikonkurente Rakvere Tarvas alistati kindlalt 3:0. Ent võidust oli selleks hetkeks juba vähe abi, sest Tarval on Irbisest enne viimast vooru kolm punkti rohkem ja kui võistkonnad peaksid hooaja lõpuks võrdselt punkte koguma, annavad lisanäitajad eelise Lääne-Virumaa meeskonnale. Tallinna Kalevist lahutab Irbist enne viimast vooru viis punkti.

"Ise oleme süüdi, et lasime käest võimaluse meistriliiga koht saada. Kaotasime sügisel järjest mänge ainuüksi seepärast, et ei suutnud oma mängijaid kokku saada. Tarva vastu olid kõik platsis ja võitsime kindlalt," sõnas meeskonna eestvedaja ja treener Erik Šteinberg, kes kordas taas, et kui meeskond oleks saanud kas või enamiku mängudest pidada põhikoosseisu meestega, poleks Tarva ja Kalevi edestamises olnud mingit küsimust.

Kuid vaatamata sellele, kas punktide poolest säilitab Irbis esiliiga koha või mitte, on meeskonna jätkamine järgmisel hooajal suure küsimärgi all. "Detsembriks peaks olema klaar, kas Kiviõli Keemiatööstus on nõus meid järgmisel hooajal toetama vähemalt 50 000 euroga või mitte. Sellisel moel nagu tänavu − peaaegu olematu eelarvega − ma teist korda meeskonda läbi hooaja vedama enam ei hakka. Ma ei näe sellel mingit mõtet," tunnistas Šteinberg, lisades, et hooaeg õnnestus lõpuni mängida ainult tänu jalgpalliliidult saadud laenule, mille klaarimine seisab veel ees.

Ka jalgpalliliidu president Aivar Pohlak on mõista andnud, et isegi kui Irbis oleks teeninud meistriliiga koha, olnuks vähe tõenäoline, et ta oleks suutnud läbida litsentsimise, kus hinnatakse klubi vastavust meistriliiga nõuetele.

Keskendub noortetööle

Šteinberg kavatseb keskenduda Kiviõlis noortetööle, mis on olnud viimastel aastatel edukas. Kiviõli Irbise 2003. aastal sündinud poisid tulid näiteks tänavu oma vanuseklassi meistriks. "Meil kulub veel neli-viis aastat, kuni need poisid meestemängu saavad sekkuda. Tähtis on, et selleks ajaks oleks linnas olemas meeskond, kuhu neil oleks pürgida. Praegu ei pea ma vajalikuks ilmtingimata iga hinna eest hoida täiskasvanute võistkonda, kus pealegi mängivad Eesti eri linnadest pärit jalgpallurid," andis ta mõista, et on juba arvestanud sellega, et järgmisel hooajal ei pruugi Irbis esiliigas osaleda.

Kui ka Irbis peaks loobuma, ei jää esiliigas Ida-Viru jalgpall esindamata − koha Eesti tugevuselt teises liigas teenis järgmiseks hooajaks välja Kohtla-Järve JK Järve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles