Kuhu lendab uus firma?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Komisjoni otsus, et meie rahvuslikule lennukompaniile antud rahasüstid olid lubamatu riigiabi, millega kahjustati vaba konkurentsi, lõpetas päevapealt Estonian Airi elupäevad, kuid tuleb nentida, et tegelikult see väga paljusid inimesi ei puuduta. Kaugeltki mitte kõik Eesti elanikud ei ole lennureiside kasutajad ning nendest, kes on, polnud ammugi kõik Estonian Airi kliendid. Mis seal salata, vaatamata sellele, et meie rahvusliku lennukompanii lennud olid nii mõnegi konkurendiga võrreldes reisijatele üsna kallid, on viimastel aastatel kantud kahjumit.

Poliitikud, kes praegu räägivad, kuidas nad on kõige eest juba hoolt kandnud ja hinge heitnud lennufirma asemele on tehtud uus − nimega Nordic Aviation −, kinnitavad, et ärme otsi süüdlasi minevikust, vaid vaatame tulevikku. Aga valitsuses on ju olnud konkreetsed isikud, kes on omal ajal hääletanud nende rahasüstide tegemise poolt, neile on nõu andnud konkreetsed ametnikud konkreetsetest ministeeriumidest, mis lõpuks, nagu näeme, lõppes lihtsalt maksumaksja raha põletamisega.

Muidugi on Eestile ja meie majanduse käekäigule lennuühendused olulised ning seetõttu võib maksumaksja leppida ka uue firma asutamisega. Aga mis on siis nüüd teistmoodi, kui oli Estonian Airi puhul? Seda pole keegi öelnud ning kus on garantii, et uus lennufirma samamoodi tuulde ei lenda?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles