Marko Kristal tuleb Sillamäe Kalevi teiseks treeneriks

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Levadia kahel korral Eesti meistriks tüürinud Marko Kristal asub nüüd edendama Ida-Viru jalgpalli.
Tallinna Levadia kahel korral Eesti meistriks tüürinud Marko Kristal asub nüüd edendama Ida-Viru jalgpalli. Foto: Matti Kämärä

Endine Eesti koondise võtmemängija ja peatreenerina Tallinna Levadia kahel korral Eesti meistritiitlini tüürinud Marko Kristal asub algaval hooajal ametisse Sillamäe Kalevi teise treenerina ja jalgpalliliidu Ida-Viru koordinaatorina. 

Starodubtsev kinnitas eile õhtul Põhjarannikule, et 42aastase Kristaliga on põhimõtteline kokkulepe olemas ja lähipäevil asub ta Sillamäel ametisse.  Küsimusele, kuidas endine nimekas mängija ja Eesti viimaste aastate edukamaid jalgpallitreenereid Ida-Viru klubi teiseks treeneriks õnnestus meelitada, vastas Starodubtsev: "Ta ise avaldas soovi."

Hakkab tegelema ka Ida-Viru noortega

Kalevi president avaldas lootust, et Kristali tulek aitab Sillamäe meeskonda tuua ka rohkem Eesti jalgpallureid. "Ta tunneb neid meist paremini ja oskab ka motiveerida," sõnas Starodubtsev, kes on varem tunnistanud, et Eesti mängijaid on Ida-Viru klubisse keeruline saada ja selleks peab maksma oluliselt suuremat palka, kui nad teeniksid teistes Eesti meistriliiga meeskondades.

Sillamäe Kalevi peatreenerina jätkab tema sõnul alates eelmise aasta juuni algusest meeskonna eesotsas olev 40aastane Peterburi treener Deniss Ugarov, kes omal ajal kuulus aastatel 1994-2003 Peterburi Zeniidi põhikoosseisu.

Paralleelselt Sillamäe Kalevi abistamisega asub Kristal ametisse ka jalgpalliliidu Ida-Viru tehnilise koordinaatorina. Jalgpalliliidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uiboleht selgitas, et Kristal hakkab selles rollis tegelema talenditreeningute, kooliprojektide ja mängijate otsimisega.

Marko Kristal oli alates 2012. aastast kuni eelmise hooaja lõpuni Tallinna Levadia peatreener. Tema juhendamisel tuli meeskond kahel korral Eesti meistriks. Kristal kaotas Levadias töökoha, kuna mulluse hooaja lõpetas meeskond "vaid"  hõbemedaliga ja Euroopa meistrite liiga avaringist kaugemale jõuda ei õnnestunud. Tema asemel on tunamulluse Eesti meistri peatreeneri ametis nüüd Sergei Ratnikov, kes alles mõned aastad tagasi juhendas Sillamäe Kalevit.

Lõi Rootsile nurgalöögist värava

Eesti koondise eest pidas poolkaitses mänginud ja Floras seitse korda Eesti meistriks tulnud Kristal aastatel 1992-2005 143 mängu ja lõi 9 väravat. Tähelepanuväärne fakt on, et Kristal sai 28. märtsil 2001. aastal 27aastaselt noorimaks eurooplaseks, kel on selja taga oma maa rahvuskoondise eest vähemalt 100 mängu. Selles arvestuses möödus Kristal ei kellestki muust kui Saksamaa jalgpallilegendist Franz Beckenbauerist.

Kristali löödud koondiseväravatest on üks mälestusväärsemaid otse nurgalöögist Rootsile löödud värav Kadrioru staadionil 1997. aastal, kui Eesti kaotas 2:3.

Sillamäe Kalev sai reedel hooajaeelsel halliturniiril hävitava 1:10 kaotuse valitsevalt meistrilt Tallinna Floralt. Juba esimese viie minutiga oli pall käinud kolmel korral Sillamäe meeskonna väravas. Samal päeval oli Kalevi meeskond teel Tallinna Kohtla-Järve lähistel teelt välja sõitnud. "Inimestest keegi ei kannatanud, meie buss sai pisut muljuda. Kuid see juhtum avaldas mängule ilmselget mõju. Jõudsime Tallinna suure hilinemisega ja pidime alustama mängu ilma soojenduseta," selgitas Starodubtsev suure kaotuse tagamaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles