Traktorist kooris suusaraja lumest puhtaks

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Palmet näitab kohta, kus endise suusaraja asemel on pärast traktori "töövõitu" nüüd must maa.
Priit Palmet näitab kohta, kus endise suusaraja asemel on pärast traktori "töövõitu" nüüd must maa. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi valla teid hooldav traktorist rikkus Jõhvi pargis mitusada meetrit suusaradu, kuna pidas neid kõnniteedeks, mis vajavad lumest puhastamist. 

Kui Jõhvi gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Priit Palmet eile hommikul Jõhvi parki jõudis, oli päev varem valmis saanud 2,5 km pikkusest suusarajast mitusada meetrit rikutud. "Nähtu tegi mind täiesti nõutuks: sahaga traktor oli mitmel pool suusarajalt lume ära lükanud nii, et kohati oli muld väljas. Pargis oleva mäe juures, mida kasutame väiksematele lastele laskumise õpetamiseks, olid jällegi nõlvadele kõrged vallid ette lükatud," kirjeldas Palmet olukorda.

Hävis paljude inimeste töö

Kogenud õpetaja ja suusatamise fanaatik tõdes, et Jõhvi pargis olevate suusaradade hoidmisega on ka varasematel aastatel kõvasti tegu olnud, kuna osa inimesi kipub nende peal kõndima ja isegi lastekärusid lükkama. "Selle suusakultuuriga on meil nagu on. Aga sellise asja peale, et tulla traktoriga rada lõhkuma, annab ikka tulla. Kui nii edasi läheb, siis ei imestaks, kui homme on suusarada täies pikkuses ka liivatatud. Mulle tundub, et sel traktoristil pole suusatamisest mingit aimu, ta pole seda vist isegi telerist kunagi näinud," ei varjanud Palmet oma meelepaha.

Ta oli nördinud, et sellisel moel hävitati spordikooli tublide inimeste töö, kes olid kõvasti vaeva näinud, et sajad koolilapsed, aga ka harrastajad pargis suusatada saaksid. "Ega me nüüd suusatamise tunde ära jäta. Kooli suusamaraton on peagi tulemas. Peame rikutud kohtade kõrvalt tegema uued rajapõhjad. Et vanas kohas rada taastada, tuleb sadade meetrite ulatuses lund tassida.  Aga väga halva tunde jätab selline suhtumine," sõnas ta.

Suhtlemisprobleemi tagajärg

Jõhvi vallavalitsuse majandusspetsialist Aivo Tamm sõnas, et juhtunu on kahetsusväärne arusaamatus. "Traktoristile ei ole mõtet etteheiteid teha. Ta tegi oma tööd ega saanud täpselt aru, kus on kõnnitee ja kus suusarada, sest see oli tähistamata. Siin on tegu suhtlemisprobleemiga. Kahjuks ei olnud vallavalitsusel täpsemat infot nende radade paiknemise kohta," selgitas ta ja märkis, et seetõttu ei saanud seda edastada ka valla teid hooldavale firmale N&V.

Tamm kinnitas, et eile hommikul täpsustati tema kabinetis suusaradade asukohta. "Lasin punase pliiatsiga kaartide peale joonistada, kus suusarajad kulgevad, ja loodan, et sellist asja enam ei kordu," lubas Tamm, lisades, et mõistlik oleks ka suusarada paremini märgistada.

Jõhvi vallavalitsus on juba aastaid plaaninud rajada Jõhvi parki ametlikku ja tähistatud terviserada, mida saaks talvel ka suusatamiseks kasutada. Kuigi tellitud on mitu projekti, ei ole ehitamiseni siiani veel jõutud. Senimaani on parki kõnniteede läheduses kulgevad suusarajad sisse ajanud ja nende eest jõudumööda hoolt kandnud spordikooli ja gümnaasiumi töötajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles