Meresuu spaahotell on pankroti äärel

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meresuu spaahotelli näol oli möödunud aastakümnel tegu omamoodi läbimurdega Narva-Jõesuu kui kuurortlinna elus, praegu aga otsitakse seal pakiliselt uusi arengu- ja ellujäämisvõimalusi.
Meresuu spaahotelli näol oli möödunud aastakümnel tegu omamoodi läbimurdega Narva-Jõesuu kui kuurortlinna elus, praegu aga otsitakse seal pakiliselt uusi arengu- ja ellujäämisvõimalusi. Foto: ILJA SMIRNOV/ARHIIV

Meresuu spaahotell, mille avamine kaheksa aastat tagasi tähistas Narva-Jõesuu kui kuurortlinna omaaegse hiilguse taassündi, on praegu pankroti äärel.

Nõukogude ajal pooleli jäänud Kreenholmi puhkebaasi mitmekorruselisse hoonesse rajatud Meresuu spaahotell avati esimestele külastajatele 2008. aasta juunis. 11korruselise 109 numbriga hotelli ja sinna juurde kuuluva veekeskuse ehitus läks erainvestoritele maksma üle 250 miljoni krooni (ligikaudu 16 miljonit eurot).

Meresuu spaahotelli ideelist ja majanduslikku tähtsust rõhutas ka president Ilves, kes peatus seal 2009. aastal, kui Narvas toimus iseseisvuspäeva paraad ja Jõhvis oli presidendi pidulik vastuvõtt. Toona kujutas Meresuu endast rahvusliku mastaabiga vaatamisväärsust.

Viimastel aastatel on tulnud Meresuu olukorra kohta mitmesuguseid ärevaid teateid. 2014. aastal aga, kui turistide voog märgatavalt vähenes, avas sealsamas naabruses oma uksed noorem ja energilisem konkurent − spaahotell Noorus.

Kliendid on pettunud

Erik ja tema pere on Meresuu hotelli veekeskuse ammused kliendid, ent pärast pühapäevast külaskäiku otsustasid nad uutest külastustest loobuda. "Me olime pettunud," sõnas ta.

Erik ütles, et aurusaun ei tööta Meresuus juba ammu, kuid nüüd on üldine langus täheldatav ka muudes pisiasjades.

"Normaalse rätiku asemel anti meile seekord 50x60 sentimeetri suurune lapike, millega saab jalgu pühkida. Nagu oli kirjas sissepääsu juures olnud sildil, ei töötanud aurusaun endiselt, kuid mitte kuskil ei olnud mainitud seda, et ka üks bassein on suletud. Töötanud basseinid olid tavalisest külmemad. Ka dušid ei töötanud normaalselt: mõnest tuli vaid külm vesi, teistest ainult kuum vesi, kolmandatel olid nupud katki. Alguses ei töötanud ka baar ja lapsed ei saanud kokteili osta, siis aga, kui baari töötaja lõpuks tuli, selgus, et kokteili ei saagi teha, kuna piim on otsas. Ja veel: kogu veekeskuses ei näinud me mitte ühtegi töötajat peale baarmeni − ma ei saa aru, kuidas see ohutuse seisukohast üldse võimalik on..." rääkis Erik.

Ta meenutas, et kui nad märtsi alguses koos perega Meresuus käisid, oli pilt hoopis teistsugune: kõik peale aurusauna töötas.

"Jääb mulje, et mitte keegi ei püüa seal enam mitte midagi klientide heaks teha, jooksvaid töid enam ei tehta ning kõik see süveneb üha kasvavas tempos," sõnas ta.

Seejuures märkis Erik, et kliente on Meresuus nii palju, et saunades ei ole kuskile istudagi ja seal on pidevalt järjekorrad.

Pankrotiprotsess 

Nädal aega tagasi, täpsemalt 21. märtsil, avaldati ametlik teade, et Viru maakohtu Narva kohtumajas on menetluses pankrotiavaldus Meresuu spaahotelli haldava ja juhtiva ettevõtte OÜ Egeria Kinnisvara vastu. Selle avalduse esitas võlausaldaja, Rootsi panga Svenska Handelsbanken AB Eesti filiaal. Istung on määratud 19. aprillile.

Nagu selgus, tegeleb praegu taas Meresuu asjade juhtimisega tuntud ettevõtja ja purjesportlane Aare Kööp. Just tema seisis ligikaudu kümme aastat tagasi selle ettevõtte lätetel.

Kööp ei ole enam OÜ Egeria Kinnisvara osanik ning sellel firmal on juba mitu aastat kaks teist omanikku: Küprosel registreeritud Wesford Information LTD ja Tallinna kinnisvarabüroo OÜ Magdaleena Kinnisvara. Viimasel on ärisidemed teise endise kaasomaniku, praegu vaid Egeria Kinnisvara juhatuse liikme Rene Kuulmanniga.

Praegu Meresuu spaahotelli juhi ülesandeid täitev Aare Kööp ütles eile Põhjarannikule, et ärilises mõttes "tulevad mõningad väikesed muudatused", kuid spaahotellis endas olevat kõik korras.

"Inimesed töötavad, teenindavad kliente ning mingeid probleeme ei ole. Ajakirjanikel ei ole vaja sellest negatiivset sõud teha," sõnas ta.

Kööbi sõnul võetakse järgmisel kuul vastu otsus, mida edasi teha.

"Kuid eesmärk on kõigil selline, et see maja tühjaks ei jääks ja asi ei seiskuks. Seepärast tulin ka mina siia tagasi," kinnitas Kööp, et Meresuu jätkab tööd. "Me teeme selle protsessi läbi ning kõik läheb normaalselt."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles