Kohtla-Järve Korbi kindla kontrolli all

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Narva ja Ida-Viru piirkonnas üritas Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare leer tõsiselt seniseid piirkonnajuhte endale lojaalsete inimeste vastu vahetada ja Narvas see ka õnnestus, siis Kohtla-Järvel loobuti isegi selle proovimisest.

See on selge märk, et 20 aastat ühes Eesti suuremas linnas võimu kontrollival Valeri Korbil on ka riigikogus olles oma linna juhtohjad tugevasti peos ja võim kindel kui kalju. Nii et isegi vastuhakk Keskerakonna liidrile Edgar Savisaarele ei kõiguta tema positsioone sugugi.

Samas meenutas eile toimunud piirkonna valimiskonverents mingil määral nõukogudeaegseid valimisi. Alternatiivseid kandidaate polnud ei esimehe ega juhatuse liikmete valimisel. Saalisolijatel polnud ühtegi küsimust ega sõnavõtu soovi. Kui hääletussedelid olid urni lastud, lahkus suurem osa kohaletulnutest, tundmata huvi valimistulemuse vastu.

Üks piirkonna liikmetest, Anton Dijev, kes kuulub ka linnavolikogusse, tunnistas Põhjarannikule, et milleks küsida, kui kõik on niigi selge, ja kui ei ole, siis võib ju hiljem Korbi käest küsida.

Selline vaikiv üksmeel võiks veel kuidagi mõistetav olla piirkonnas, kus eluolu on ideaalselt korras. Kohtla-Järve kohta seda öelda ei saa. Seda enam oleks ootuspärane arutelu mitmesuguste ideede ja ettepanekute üle linnas ülekaalukalt võimul oleva erakonna aasta kõige tähtsamal üritusel. Aga see ei paku ilmselt huvi inimestele, kellest suur osa on ise linna valitsemissüsteemi osaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles