Valeri Tumko ei sobi Kohtla-Järve aukodanikuks

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aukodaniku tiitli andmisega püüab iga omavalitsus tunnustada oma kõige väärikamaid inimesi. Nagu näiteks Kohtla-Järve volikogu kinnitatud statuutki ütleb, antakse see aunimetus erilise austusavaldusena linnale osutatud eriliste teenete eest või väljapaistvate saavutuste eest.

Õigupoolest on tegu kõrgeima austusavaldusega, mida kohalik võim osutada saab. Seepärast kaasneb iga kandidaadiga ka tema sobivuse sõelumine avalikkuse poolt. Peale väljapaistvate saavutuste peab tal olema laitmatu renomee ja minevik. Samuti ei tohi tema isikuga seotu riivata olulise osa selle omavalitsuse elanike väärtushinnanguid ja tundeid.

Kui Kohtla-Järve volikogu peaks kinnitama kolmapäeval linna aukodanikuks Kremli juhtnööre järgiva Venemaa kaasmaalaste liikumise aktivisti ja sealse kommunistliku partei kandidaadi riigiduuma valimistel Valeri Tumko, siis tekitab see ilmselgelt arvestatavas osas linnaelanikes nõutust ja pahameelt. Põhjarannikule on oma hämmingut selle kavatsuse üle teiste hulgas avaldanud isegi halli maja töötajad, kes pelgavad seda avalikult teha vaid hirmust jääda ilma oma töökohast.

Tõenäoliselt on Valeri Tumkol tõepoolest silmapaistvaid teeneid selles, et ta on aidanud oma tegevusega mobiliseerida eakaid inimesi hääletama valimistel praeguste linnajuhtide poolt ning tsementeerinud sellega nende võimu.  Ainult et selle pingutuse eest võiks teda autasustada mõne Keskerakonna aumärgiga, mitte Kohtla-Järve aukodaniku tiitliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles