Ida-Viru meistrikarikas jääb aastaks Iisakusse

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Viru meistrikarika on pea kohale tõstnud üks Iisaku meeskonna kangelasi Markus Laanemets.
Ida-Viru meistrikarika on pea kohale tõstnud üks Iisaku meeskonna kangelasi Markus Laanemets. Foto: ALEKSANDR KOMŠIN/sportiv.ee

Iisakus maantee äärde jäävas pitsakohvikus võib nüüd aasta aega uudistada uhket rohkem kui meetri kõrgust karikat, kuna esimest korda tuli Ida-Virumaa korvpallimeistriks selle pisut üle 700 elanikuga alevi meeskond. 

Iisaku Peetri Pizza meeskonna treener ja eestvedaja Aulis Paal tunnistas, et põhitoetaja Priit Palmet, kes on ühtlasi vallavolikogu esimees, tegi pitsakohvikus karika jaoks koha valmis juba pühapäeva hommikul.

Põnev ja närvesööv finaal

Ent ei puudunud sugugi palju, et Palmet oleks pidanud sellele kohale asetama mõne kaktuse, sest karikas oleks finaalvile järel võtnud suuna hoopis Kohtla-Järve poole.

Kui kahe võiduni mängitava finaalseeria kaks esimest mängu olid ebahuvitavalt ühepoolsed, kus esimeses domineeris Kohtla-Järve ja teises Iisaku, siis otsustav kohtumine andis finaali mõõdu täiega välja.

Iisaku pääses korduvalt ette ja juhtis korraks koguni 13 punktiga, kuid vastane tuli visalt järele. Närvid särisesid nii platsil kui selle ääres. Iisaku suutis korvi saata vaid pooled vabavisked. Remeksi emotsionaalne treener Igor Pugatšov teenis tehnilise vea, kui lennutas talle ebasobiva kohtunikuotsuse peale platsile joogipudeli. Normaalaeg jäigi viiki, aga lisaajal näitas Iisaku kindlalt, et on sel aastal parim Ida-Viru korvpallimeeskond.

"Enne lisaaega rääkisin meestele, et meil on võimalus teha ajalugu − ärme põe ja teeme seda," meenutas Aulis Paal otsustava mängu viimast motivatsioonikõnet. "Tegelikult pakkus vastane seda võitu meile korduvalt, aga oma viga oli, et meil ei õnnestunud normaalajal seda ära võtta. Küllap oli meestel ikka kerge värin sees ning kohati tegutseti uimaselt."

Igor Pugatšov tundis heameelt, et finaalseeria otsustav mäng nii põnevaks kujunes. "Nii tasavägised peavadki finaalid olema. Mõlemad meeskonnad mängisid kaitses väga tublilt. Meil oli koosseisus käike natuke vähem ja seepärast olime lõpuks rohkem väsinud. Ka suur vigade arv ei lubanud lõpus kaitses enam väga aktiivselt tegutseda," sõnas Pugatšov, kes tunnustas vastastest kõige rohkem kogenud Ando Tagametsa, kes tõi oma meeskonnale 27 punkti. "Tema pidurdamisega me hakkama ei saanud ja seejuures tabas ta just otsustavatel hetkedel."

Remeksi mäng on suuresti toetunud tagamängijatele Anton Batanovile ja Dmitri Pugatšovile, kes on ka kibeda käega  kaugviskajad. Pühapäevases kohtumises õnnestus aga Remeksil tabada vaid kaks kolmest. "Sellise visketabavusega on keeruline võita," tõdes Pugatšov.

Paali sõnul oligi Iisaku meeskonna põhiülesanne mitte lasta neil kahel kaugelt vabalt visata. "Aga nad on ikkagi nii head, et kui kaugelt ei saa, siis mängivad end korvi alla ja teevad ikka oma punktid ära," sõnas ta. "Kuid lõppkokkuvõttes on siiski tähtis, et me saime selle meistritiitli kätte!"

Aeg astuda järgmine samm

Nii  Paal kui Pugatšov leidsid, et tänavused meistriliiga mängud olid vaatamata sellele, et osales vaid neli meeskonda, põnevad. Kuid maakonna korvpalli huvides oleks vaja mõelda, kuidas  edasi liikuda. Pugatšovi arvates tuleks püüda luua maakonna profimeeskond, kes oleks suuteline konkureerima Eesti meistriliiga meeskondadega.

Paali arvates tuleks esimese asjana suurendada maakonna meistriliigat. "Tänavu kõrvale jäänud Narva ja Kiviõli peaksid kindlasti kaasa lööma," leidis ta. Meistriliiga jaoks Ida-Virumaa meeskonna loomiseks Paal praegu võimalust ei näe, ent esiliiga jaoks saaks konkurentsivõimelise meeskonna eri klubide mängijatest kindlasti kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles