Mänd ja Marits nõustuvad kokkuleppega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Mänd.
Allan Mänd. Foto: Peeter Lilleväli

Korruptsioonikuritegudes süüdistatavad Allan Mänd ja Märt Marits nõustuvad kokkuleppemenetluses end süüdi tunnistama.

Põhjaranniku andmetel on kokkuleppemenetlusega peale Männi nõustunud ka Marits, kuigi viimane veel eelmisel nädalal väitis, et ta ei lähe prokuratuuriga kokkuleppele.

Mänd teatas, et on valmis kokkuleppemenetluseks, eelmisel nädalal toimunud kohtuistungil, kui kohtunik seda tema käest küsis. Seejärel katkestas kohtunik Inna Kirsipuu kohe istungi ja kuulutas välja vaheaja, jättes läbi vaatamata advokaatide taotluse Männi ja Maritsa vahi alt vabastamiseks.

Põhjarannikule teadaolevalt nõustusid mõlemad kokkuleppega, sest nad ei usu, et nende suhtes on tagatud sõltumatu kohtupidamine, ning on veendunud, et kohus on nende suhtes kallutatud, vastasel juhul oleks kohtunik nende vahistamise tühistamise taotluse läbi vaadanud.

Allan Mändi süüdistab prokuratuur altkäemaksu andmises endisele vallavalitsuse liikmele Märt Maritsale, Maritsat aga altkäemaksu võtmises ja riigihanke menetluse nõuete rikkumises. Peamised kahtlustused on seotud Allan Männi juhitud Jõhvi plaanitud kaubandus- ja vabaajakeskuse ehitusega.

Altkäemaksu kahtlustus hõlmab Allan Männi poolt arvuti üleandmist Maritsale, samuti viimase tööleasumist keskuse arendusega seotud firmas pärast vallavalitsusest lahkumist.

Mänd ja Marits ise on juba eelmisest aastast väitnud, et kapo ja prokuratuur survestavad neid vanglas hoidmise abil nõustuma kokkuleppemenetlusega, kuna uurimisel kogutud tõendid nende vastu on nõrgad ning sellega päästab prokuratuur oma mundriau.  Prokuratuur on need süüdistused tagasi lükanud.

Eelmise aasta detsembris, kui Männil ja Maritsal sai pool aastat vahi all olemisest täis, otsustas kohtunik Inna Kirsipuu, et mehed tuleb jätta kuni käesoleva aasta novembris algava protsessini vahi alla, leides, et see pole nendele ülemäära pikk aeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles