Korruptsiooni suhtumise eri poolused

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestisse pole jäänud just väga palju suuremaid omavalitsusi, mille juhtfiguure poleks süüdistatud või kahtlustatud korruptsioonikuritegudes.

Kõige värskemalt lisandus sellesse ritta Tartu abilinnapea Kajar Lember, kes on ühtlasi Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees.

Prokuratuur ei taotle Lemberi vahi alla võtmist. Millal ja kas üldse ta kohtu ette jõuab ning milline tuleb otsus, on praegu teadmata. Ometigi ütlesid nii Tartu linnapea Urmas Klaas kui sotside esimees Jevgeni Ossinovski resoluutselt välja, et Lember peab oma ametikohtadelt taanduma.

Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov ning endine linnapea ja praegune volikogu liige Jüri Kollo on pika aja jooksul süsteemselt toime pandud kuritegudes süüdi mõistetud juba kahes kohtuastmes. Viimane juriidilises mõttes pääsemise õlekõrs on veel riigikohus. Kogu selle aja jooksul ei ole Kohtla-Järve volikogu juhid ega Keskerakonna juhid ei peakontoris ega piirkonnas moka otsastki poetanud, et ka need mehed võiksid oma kohtadelt taanduda.

Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna esimees Valeri Korb kurdab aastaid rahvakoosolekutel, et presidendid ega peaministrid ei taha Kohtla-Järve linnavalitsust külastada. Võib-olla tasuks peeglisse vaadata ja natukenegi mõelda.

Samas võiks ka Keskerakonna presidendikandidaat Mailis Reps või fraktsiooni esimees Kadri Simson oma Kohtla-Järve erakonnakaaslastele avameelselt öelda, et selline stiil ei sobi tänapäeva avatud ja ausasse poliitikasse, millest nad ise nii palju räägivad. Kui nad Kohtla-Järvel toimuvat hukka ei mõista, siis järelikult nad pooldavad seda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles