Arusaamatu plaan

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maanteeameti kava likvideerida sõidueksamite tegemise võimalus Ida-Virumaal tundub igale terve mõistusega inimesele absurdsena, sest on ju tegemist suuruselt Eesti teise maakonnaga. Seda enam veel valitsuse aastatepikkuse jutu taustal, kus räägitakse vajadusest riigi kohaloleku suurendamiseks ning teenuste paremast kättesaadavusest, et inimesed ei lahkuks. Maanteeamet tegutseb aga nagu riik riigis. Nende silmis on regionaalkeskus Rakvere ja suuruselt riigi kolmas linn ääremaa.

Juba 14 aastat tagasi, kui likvideeriti Ida-Viru teedevalitsus ning maanteedega tegeleva ameti keskus tehti Rakveresse, ei osanud maanteeameti tippjuhtkond seda sammu selgitada. Aga selle taga oli toonase Lääne-Viru teedevalitsuse juhtkonna hea lobitöö maanteeametis ja põhjuseks polnud midagi muud, kui et kohalikul juhtkonnal oli Rakveresse mugavam tööl käia. Küllap on nüüdki põhjus seotud paljuski maanteeameti kohalike juhtide mugavusega, kellele Narva ongi ulmeliselt kauge ääremaa, sest nemad on harjunud Eesti kaarti Tallinna-keskselt vaatama.

Aga praegune otsus puudutab otseselt tuhandeid inimesi ja niisuguseid asju ei saa otsustada paari-kolme ametniku suva järgi. Me loodame väga, et sellel teemal võtab sõna ka keegi valitsusest, sest riik ei tohiks langetada otsuseid teenuste kättesaadavuse vähendamiseks, kui enamikule inimestest tundub see absurdsena ja otsustajatel endilgi pole ühtegi veenvat argumenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles