JUHTKIRI: Milleks talle seda nüüd vaja oli?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

"Milleks talle seda nüüd vaja oli?" kehitasid Kohtla-Järve halli maja koridorides omavahelises vestluses eile õlgu isegi mitmed need linnavolikogu liikmed, kes ametis püsimiseks, aga mitte sisemisest veendumusest tulenevalt hääletasid Valeri Korbi linna aukodanikuks valimise poolt.

Teades Valeri Korbi minevikku ja paljude linnaelanike negatiivset suhtumist temasse, ei olnud keeruline ette näha, millise ägeda reaktsiooni tema aukodanikuks upitamine kaasa toob. Rääkimata sellest, et üldiselt ei ole Eesti poliitilises kultuuris kombeks aukodaniku tiitleid jagada parajasti võimul olevatele aktiivsetele poliitikutele. Valeri Korb on riigikogu liige ja Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna juhina ka linna parteijuht, kelle nõusolekuta ei tehta ühtegi olulisemat otsust. Piinlikud ülistuskõned, mis eile Korbi auks volikogu saalis kõlasid, viisid justkui tagasi Brežnevi aega või mõnda Kesk-Aasia riiki, millele on omased suure juhi kummardamine ja isikukultus.

Tähendusrikas oli seegi, et kui mitmel aastal on Kohtla-Järvel valitud kaks aukodanikku korraga, siis tänavu olnuks see mõeldamatu, sest Valeri Nikolajevitši kõrvale pole tema õpetuse jüngrite ja sõltlaste meelest võimalik mitte kedagi teist ligilähedaseltki võrdväärset seada. Nii nulliti ära mitme teeneka kaevuri võimalused.

Korb sai oma tahtmise ja on nüüdsest Kohtla-Järve aukodanik. Olgugi et volikogu pidi end selleks naeruväärseks tegema. Mis tuleb järgmiseks: kas toob ta Kohtla-Järve pargitiiki sukeldudes välja mõne iidse amfora või lööb hokimatšis Viru Sputniku kasuks 20 väravat?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles