Jõhvi gümnaasiumi direktoriks valiti Tatjana Ait

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Ait täitis riigigümnaasiumi direktori kohuseid alates eelmise aasta maist. Nüüd on ta ametlikult koolijuht.
Matti Kämärä/Põhjarannik
Tatjana Ait täitis riigigümnaasiumi direktori kohuseid alates eelmise aasta maist. Nüüd on ta ametlikult koolijuht. Matti Kämärä/Põhjarannik Foto: Põhjarannik

Jõhvi riigigümnaasiumi direktoriks pürgis seitse inimest, kellest osutus valituks kooli õppejuht ja direktori kohusetäitja Tatjana Ait.

Seitsmest kandidaadist kutsuti vestlusele kolm, kes läbisid dokumendivooru ehk neil õnnestus saada rohkem kui pooled komisjoniliikmete häältest. Komisjoni üksmeelne valik oli Tatjana Ait, ütles haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummal.

Tõestanud võimeka juhina 

"Ait on täitnud koolijuhi ülesandeid eelmise aasta maist ja olnud samal ajal ka õppejuht [senine direktor Tarmo Valgepea lahkus poolte kokkuleppel − toim.]. Ta on tõestanud end võimeka juhina ja näidanud üles oskust teha koostööd. Komisjonis olid ka valla ja kooli hoolekogu esindajad, kes kinnitasid, et suhted nii majas kui ka teiste asutustega on oluliselt paranenud," kommenteeris Trummal.

Ta lisas, et soov teha koostööd eristas Aita teistest kandidaatidest.

"2019. aastal alustab tegevust Kohtla-Järve riigigümnaasium ja see asub üsna lähedal. Komisjonile meeldis, et ta ei näinud selles konkurenti, vaid võimalust rikastada piirkonna hariduselu koostöö kaudu. Kagu-Eestis on olemas hea näide, kus Põlva, Valga ja Võru riigigümnaasium toimetavad edukalt koos, kuigi vahemaad on suuremad. Nad võimendavad üksteist, korraldades näiteks andekate õpilaste ühislaagreid olümpiaadideks valmistumisel ja ühisballe. Ait nägi võimalust siin sama teha, mõeldes välja, mis on kummagi gümnaasiumi nišš, ja mitte omavahel konkureerida."

Otsib õppejuhti

Tatjana Ait ütles, et hakkab kohe otsima õppejuhti, vabanemaks topeltkoormusest. "Kui leian õppejuhi, saan kergemalt hingata. Midagi muutma ma ei hakka − augustis panime selle õppeaasta eesmärgid paika ja need kehtivad."

Ait teavitas eile konkursi tulemustest kolleege ja tundis enda sõnul koolipere toetust. "Ühe kolleegi kommentaar oli: "Selline kergendus, nagu oleks reedene päev,"" rõõmustas ta.

Kuna ministeerium viivitas pikka aega direktori konkursi väljakuulutamisega, levisid spekulatsioonid, et otsitakse poliitiliselt sobivat kandidaati. Selle lükkasid ümber nii äsja valitud direktor kui ka haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

"Ma pole Keskerakonda astunud ega astu," kinnitas Ait.

Reps ütles Põhjarannikule, et konkurss ei olnud poliitiliselt mõjutatud ja koolijuhid hoiavad pigem poliitikast eemale, mitte ei tiku sinna. Seda on tema sõnul näidanud ka viimased riigigümnaasiumide direktorite otsingud.

Konkursi väljakuulutamine venis ministri sõnul seetõttu, et suvi pole koolijuhtide otsimiseks kõige parem aeg ja seejärel oodati, kuni saavad läbi kohalike omavalitsuste valimised. "Üldiselt näitavad riigigümnaasiumide direktorite konkursid, et sooviavaldusi tuleb ka väljastpoolt kogukonda ja on piisavalt kandidaate, kelle vahel valida."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles