JUHTKIRI: Peipsi kandi võit

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Põhjarannik on juba korduvalt kirjutanud sellest, et meie Peipsi põhjapoolne rannaala ei ole piisavalt väärindatud − tegu on meie lihvimata teemandiga, mis ootab oma järge.

Kaua aastaid kiratses isegi Peipsi kõige tuntum rand Kauksi ning viimaste aastate arengule vaatamata pole sealgi pakutavate teenuste valik oodatud mahus kasvanud.

Nüüd kavatseb Alutaguse vald, mis sügisel viiest omavalitsusest kokku pandi, hakata arendama kahte piirkonda avalikuks rannaks, mis plaanide kohaselt eeldab ka üsna korralikke investeeringuid. Kui varem kuulus see ala Ida-Virumaa kõige vaesema omavalitsuse − Alajõe valla alla, siis pärast reformi on uue valla näol tegemist meie kõige jõukama omavalitsusega, millel peaks jätkuma rammu seda looduslikult kaunist ja ainulaadset piirkonda ka arvestatavaks puhkealaks arendada.

Maakonna Peipsi äär ja selle elanikud on haldusreformist ehk kõige rohkem võitnud, sest kalanduse kõrval on just turism see, mis võib sealsetele inimestele tööd ja teenistust juurde tuua. Läbi aastate on kohapeal olnud ka arvamusi, et ei ole neid puhkajaid meile siia vaja − toovad ainult rämpsu, lärmi ja peavalu. Aga küllap needki hirmud kaovad, kui inimesed näevad arenguga kaasnevaid plusse.

Miinuseid kiratsemise ja elanikkonna vähenemise näol on ju nähtud rohkem kui 20 aasta jooksul. Kui vald suudab anda piirkonnale uue hingamise, ehk tuleb siis lõpuks siia ka erainvesteeringuid, mis toovad sellesse looduskaunisse kanti puhkajaid ka muul ajal kui ilusa suveilmaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles